avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii baza de calcul salarii compensatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

baza de calcul salarii compensatorii

Am fost disponibilizata colectiv dintr-o societate la27.07.2009 cu "8 salarii de baza medii pe societate"-nu se specifica in decizie daca sunt brute sau nete-ca urmare am chemat in judecata societatea privind impozitarea salariilor,aceasta a venit cu intampinarea in care spune"reclamanta beneficiaza de salarii compensat.calculate la nivelul salariilor de baza brute ale tuturor salariatilor existenti in societate la1.06.2009".La cererea unei expertizei contabile societatea vine cu urmat.raspuns:"potrivit listei de salariatii la 1.06.2009 la nivelul societatii erau " y "angajati ale caror salarii de baza brute erau in suma de "X".Rezulta ca salariu mediu de baza(iar nu specifica de care brut sau net dar sa presupunem ca intelegem din lista de salarii)este "z".si face calculul in paranteza: x lei :y salariati =z lei.A ramas sa ma gandesc daca mai vreau expertiza contabila.

INTREBAREA mea este daca e calculul corect ,suspiciunea apare atunci cand dupa impozitarea salariului cu apriximativ 30 la suta ramane foarte mic iar altor colegi completul de judecata le-a respins expertiza contabila .La baza de calculul salariului compensatoriu se ia in considerare luna respectiva ci nu luna ianuarie potrivit legii 116/2006 si lista de salariide baza brute ?Ce ar tebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 22:27, 12 Ianuarie 2010
Buna seara,
salariul de baza este salariul brut, cel de incadrare iar luna care se ia in calcul...-aici este discutabil si interpretabil .Legea 116/2006 spune luna ianuarie dar, angajatorii iau de obicei in calcul luna anterioara lunii disponibilizarii sau media anului anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea 15% diferenta dintre``salariu de baza individual`` si indemnizatia legala lore_bls lore_bls Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o completare : 1.Plecand de la textul articolului 66.`` (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate si lauzie DemleC DemleC Buna ziua! Am o nelamurire referitor la calculul concediului de maternitate si lauzie. Am un model de calcul, dar oricat am calculat nu imi bat rezultatele cu ... (vezi toată discuția)
Grila de calcul si impozitare a salariilor 2014 ContSters312241 ContSters312241 Buna, Sunt angajat intr-o firma cu profil metalurgic,nelamurirea mea este urmatoarea: Beneficiez de un salariu brut de 1050 lei+tichete de masa in valoare de ... (vezi toată discuția)