avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ...

Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in timpul căsătoriei este pe numele socrului meu decedat.Succesiunea nu s-a făcut după moartea acestuia,moștenitori fiind soacra și cei patru copii ai acesteia.Ma interesează sa aflu dacă și eu am dreptul la imobil?Mentionez ca suntem căsătoriți de 16 ani!Multumesc,o zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
Porojan Daniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 16:21, 14 Ianuarie 2022
Nu aveti. Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
Aveti doar drept de creanta pentru imbunatatirile aduse, asta daca le puteti dovedi cu acte/martori...
Bunurile revin mostenitorilor si dvs. ca nora nu faceti parte dintre ei
terenul e al socrilor, insa cu sotul ati construit o casa pe acel teren, daca puteti dovedi, puteti castiga jumatate din valoarea casei.
Mergeti la un avocat
Buna ziua!

Dvs nu puteti veni la mostenirea socrului, nu puteti dobandi un drept de proprietate asupra imobilului.
Insa, daca puteti dovedi participatia la constructia/imbunatatirile aduse casei, prin acte precum facturi, chitante, veniturile dvs din acea perioada, va puteti valorifica dreptul de creanta si sa obtineti o suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ia casa?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei la mostenirea sotului tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o problema.Parintii sunt casatoriti de aproape 30 ani.Cand s-au casatorit,tata a venit cu propunerea de a locui in casa parintilor lui deoarece ... (vezi toată discuția)