avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca pensionarul (cu pensie ce depaseste 4000lei) este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca pensionarul (cu pensie ce depaseste 4000lei) este si salariat, ...

Daca pensionarul (cu pensie ce depaseste 4000lei) este si salariat, deci plateste inca CASS, mai este impozitat cu 10% CASS la ce ce depaseste 4000lei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghebaronea , utilizator 18:12, 17 Ianuarie 2022
Se taxeaza cu 10 % pentru CASS suma care depaseste 4.000 lei din pensie.
Adica CASS si la salariu si la pensie?
Nu e dubla impunere?!!!
Exita legislatie emisa in acest sens.
Stimate @ghebaronea , nu , nu e dubla impunere . Dubla impunere este cand se plateste de doua ori un impozit , o taxa, etc. PENTRU ACELASI VENIT . Oricum , contributia pentru asigurarea de sanatate NU este un impozit , si se incaseaza pe doua venituri diferite ( pe de o parte pensia , pe cealalta salariul ) . Retinerea acestor contributii este prevazuta de legislatia in vigoare , si nu se exclud reciproc .
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
CHKa, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuția de 10% - cas pensionari viorel.aciobanitei viorel.aciobanitei Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Există vreo cale de atac? ludo ludo Bună ziua, Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat ... (vezi toată discuția)
Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii ... Geluoprisan Geluoprisan Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii de peste 4000 lei cu intentiile guvernului Pnl-psd (inca neformat) ? (vezi toată discuția)