avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Există vreo cale de atac?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Există vreo cale de atac?

Bună ziua,
Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat adică am aceleași beneficii ca și un pensionar care nu plătește acest supliment de asigurare. Există vreo cale de atac? Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 20:01, 6 Ianuarie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce beneficii suplimentare ar putea fi in discutie ?
Legea de stabilire a contributiei CASS pentru valoarea care depaseste 4.000 lei din pensie nu mentioneaza beneficii noi.
Dacă plătesc mai mult pentru aceleași servicii nu e normal să zici că e discriminatoriu , față de ce a fost până acum cel puțin. Nu am auzit de o modificare a legii asigurărilor de sănătate , care dacă e facută, cel puțin, nu mai avem de ce ne plânge.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @ludo , nu e nici un fel de discriminare . Pana acum , Statul acoperea contributiile la sistemul de sanatate integral de la buget , pentru toti pensionarii . Aceasta contributie este - pentru toti - de 10% din venit ( ma rog , cu niste plafonari ) . De la 1.01.2022 , acelasi Stat a hotarat ca acopera aceasta contributie , tot pentru TOTI pensionarii , dar nu mai mult de 400 lei ( contributia cuvenita unei pensii de 4000 lei ) . Deci , nu sunteti discriminat , si dvs. vi se suporta de la buget acesti 400 lei si platiti cei 10% doar pentru diferenta . Contributia la sanatate nu e o plata pentru prestari servicii ( sa platiti mai mult pentru mai multe servicii prestate ) , ci o asigurare pentru riscul de boala - de la medicina primara si pana la transplant - fara sa conteze cat a fost suma platita .
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
CHKa, utilizator
Mulțumesc de lămuriri @ CHKa. Eu consider(am) că fiind vorba de o asigurare mărimea poliței este funcție de valoarea asigurată. Mie mi s-a mărit polița iar valoarea asigurată a rămas aceiași, de aceea ziceam că e discriminare. Să dea Domnul să nu folosesc această asigurare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la ccr modul ... Vasana Vasana Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la CCR modul arbitrar si discriminatoriu în care s-a aplicat CASS 10% pensionarilor cu pensia de peste ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 10% - cas pensionari viorel.aciobanitei viorel.aciobanitei Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)