Bună ziua,
Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat adică am aceleași beneficii ca și un pensionar care nu plătește acest supliment de asigurare. Există vreo cale de atac? Mulțumesc.
Ce beneficii suplimentare ar putea fi in discutie ?
Legea de stabilire a contributiei CASS pentru valoarea care depaseste 4.000 lei din pensie nu mentioneaza beneficii noi.
Dacă plătesc mai mult pentru aceleași servicii nu e normal să zici că e discriminatoriu , față de ce a fost până acum cel puțin. Nu am auzit de o modificare a legii asigurărilor de sănătate , care dacă e facută, cel puțin, nu mai avem de ce ne plânge.
CHKa
Utilizator 7din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @ludo , nu e nici un fel de discriminare . Pana acum , Statul acoperea contributiile la sistemul de sanatate integral de la buget , pentru toti pensionarii . Aceasta contributie este - pentru toti - de 10% din venit ( ma rog , cu niste plafonari ) . De la 1.01.2022 , acelasi Stat a hotarat ca acopera aceasta contributie , tot pentru TOTI pensionarii , dar nu mai mult de 400 lei ( contributia cuvenita unei pensii de 4000 lei ) . Deci , nu sunteti discriminat , si dvs. vi se suporta de la buget acesti 400 lei si platiti cei 10% doar pentru diferenta . Contributia la sanatate nu e o plata pentru prestari servicii ( sa platiti mai mult pentru mai multe servicii prestate ) , ci o asigurare pentru riscul de boala - de la medicina primara si pana la transplant - fara sa conteze cat a fost suma platita .
Mulțumesc de lămuriri @ CHKa. Eu consider(am) că fiind vorba de o asigurare mărimea poliței este funcție de valoarea asigurată. Mie mi s-a mărit polița iar valoarea asigurată a rămas aceiași, de aceea ziceam că e discriminare. Să dea Domnul să nu folosesc această asigurare!