Buna ziua, se poate deschide un proces sau reclama la CCR modul arbitrar si discriminatoriu în care s-a aplicat CASS 10% pensionarilor cu pensia de peste 4000 lei?
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate/a @Vasana , de ce spuneti ca CASS pentru pensiile peste 4000 lei s-a aplicat in mod arbitrar ? pentru ca nu am fost ( noi , pensionarii ) consultati ? pai e prerogativa Statului sa stabileasca fiscalitatea , iar Codul Fiscal a fost modificat in acest sens . Daca ar trebui sa ceara parerea contribuabililor , nu ar mai exista nici o taxa , contributie sau impozit . Sau considerati ca aceasta s-a aplicat la intamplare ? ( eu nu mai stiu si alte sensuri pentru cuvantul “ arbitrar “ ) . Cat despre faptul ca ar fi discriminatorie , consider ca nu este , cata vreme Statul acopera CASS-ul de 10% asupra veniturilor din pensii , pentru TOTI pensionarii , in limita a 400 lei pe luna . Daca ai “ norocul “ sa ai o pensie sub 4000 lei , CASS-ul datorat este sub 400 lei , deci este acoperit integral de la buget . Daca pensia este peste 4000 lei , platesti doar pentru ce depaseste 4000 , deci iti este acoperit de la buget lunar cate 400 lei . Unde ar fi discriminarea ?