avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi de apartenență la composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi de apartenență la composesorat

Buna ziua. Este vorba de un composesorat cu terenuri forestiere. Cineva vinde o casa si face parte dintr-un astfel de composesorat. O data cu casa, vânzătorul vrea sa cedeze si proprietatea din composesorat cumpărătorului. Exista vreun cadru legal pentru ca vânzătorul casei sa iasa din composesorat in favoarea cumparatorului casei?

Mentionez ca proprietarul are mai multe hectare de teren forestier in cadrul composesoratului.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
Alexandru Dinu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reconstituirea dreptului de proprietate teofillaze teofillaze Sunt membru al unui composesorat urbarial satesc.Ni s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului forestier detinut de composesorat inainte de 1945 ... (vezi toată discuția)
Drum comun privat + servitute valyionsc valyionsc Drum comun privat si servitute Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta: Acum 3 ani am cumparat o casa la cativa km de Bucuresti, in mediu rural, iar odata cu ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)