avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întrebări foarte importante DESPRE MONTAREA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întrebări foarte importante DESPRE MONTAREA REPARTITOARELOR in 2022

Ploiești.

Bună ziua!

Niște întrebări foarte importante, vă rog să-mi răspundeți-dacă se poate-pe puncte, ca să fiu bine lămurit, eu si cei care citesc aceste rânduri.

La bloc sunt situații diferite, sunt proprietari cu venituri mai mari sau mai mici.

1. Pentru montarea repartitoarelor de costuri-care sunt scumpe- se fac reduceri pentru anumiți pensionari?
Cine face reducerea, primaria sau firma?
2. Dacă proprietarul dorește sa platească zero la caldură-la caldură, nu la gunoi etc.,la bloc, poate inchide până la zero repartitorul?
3. Dacă in urma citirii repartitorului, rezultă o suma mare de plata a caldurii sa mai acordă acel ”ajutor pentru căldură” de catre primarie, ca până acum?
Si mai depunem in toamna lui 2022 cerere pentru acest ajutor?
4. Ar fi corect sa fie montate atatrea repartitoare cate vrea proprietarul, nu sa se impună ca pe toate caloriferele sa fie montate,pentru ca poate nu toate camerele sunt folosite!
5. In bucatarie nu am nevoie de repartitor, si-asa l-as inchide, pentru ca am bucataria mica, nu stau in ea.
6. Iar daca folosesc cuptorul-la cozonaci, sarmale etc.- caldura din cuptor se va duce in repartitor!Si nu ar fi corect.
7. Citirea se face numai pentru sezonul de iarna-primavara, cel știut, nu?Logic.
8.Taxa de citire a repartitorului cum va creste anual ?
Firma va putea creste aceasta taxa după cum vrea?
Inseamna ca aceasta va creste mult, peste puterea financiară a proprietarului!
9. Daca în 2023 taxa va ajunge la 100 lei pe lună, fiindca asa vrea firma care citeste repartitorul?!

Suntem in ianuarie 2022.

Mai functioneaza acea lege după care numai daca 80% dintre proprietari doresc montarea repartitoarelor, atunci si eu pot sa imi montez, altfel nu?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CYBORG , utilizator 12:40, 17 Ianuarie 2022
Repartitoarele sunt platite de catre proprietari. Se poate negocia plata in rate, am avut si 12 rate.Reduceri...nu, pentru ca dvs le cumparati de la o firma. Dar, daca exista bani la asociatie, s-ar putea plati din fonduri, in urma unei hotarari a AG.
Chiar daca un proprietar inchide caloriferele, nu va fi chiar zero la caldura. Plateste partile comune.
Repartitoare se monteaza pe toate caloriferele. Daca nu se foloseste incalzirea in unele camere, nici repartitorul nu inregistreaza.
Este adevarat ca, daca repartitorul este langa o sursa de caldura, cum este cuptorul, acesta va inregistra...nu mult, dar inregistreaza.
Taxa nu este mare...aproximativ 2.5 lei/repartitor/luna citita. Se negociaza. Daca mareste prea mult, puteti renunta la colaborarea cu firma respectiva.

Da. E bine. Va multumesc pentru raspunsuri.
Multa sanatate.
1-Costurile de achizitie bunuri care se comercializeaza prin unitati de larg consum,nu pot fi modificate special pentru pensionari
Exista posibilitatea ca asociatia d eproprietari ca persoana juridica sa solicite producatorului /comerciantului achizitia unui numar de X unitati cu acordare de discount
Primaria nu are implicare in achizitia de repartitoare de cost care apartin exclusiv utilizatorilor
2-Pentrru a va informa corect si complet despre drepturi si obligatii proprietar studiati temeinic disp :L nr 196/2018
Legiuitorul a prevazut obligatia in sarcina proprietarului sa ahite lunar costuri intretinere parte comuna si individuala,astfel ca nu exista posibilitatea invocata de dv ca proprietarul sa achite zero lei caldura lunara chiar daca in apartament repartitoarele sunt inchise-avand obligatia legala sa achite costuri caldura parte comuna
3-Nu
4-Pentru calculare reala copnsum agent termic este obligatoriu sa se instaleze repartitoar de cost pe fiecare consumator
5-Instalarea de repartitoare la imobil de locuit in comun se dispune pentru calculare corecta consum individual agent termic
Se instaleaza repartitoare pe toate caloriferele unde nu se doreste caldura repartitorul se inchide
Nu aveti de unde sa prevedeti,in viitor daca nu veti utiliza caloriferul din bucatarie
6-
Iar daca folosesc cuptorul-la cozonaci, sarmale etc.- caldura din cuptor se va duce in repartitor!Si nu ar fi corect.

Anterior ati precizat
ca am bucataria mica, nu stau in ea.

7-Citirea se realizeaza strict in perioada in care se furnizeaza agent termic
8-Sunt date concret asumate de catre partile in contractul de prestari servicii intre executant =firma si beneficiar asociatia de prooprietari
Aveti dreptul sa solicitati oficial reprezentantului lega lal asociatiei sa va comunice informatiile care va suscita interesul
9-Asigurati-va ca alegeti presedinte de asociatie care sa exercite si sa presteze activitati in beneficiul asociatiei de propretari si a membrilor proprietari
Buna ziua! Pana la 31 dec. 2022 trebuie sa montam repartitoare.Nu am avut pana acum si caut sa invaț, sa ma pregătesc...de aia tot întreb, ca sa stiu...
Tot mai am niste mici intrebari.
1. Aveti idee cat ar costa 1 bucata repartitor cu citire radio, in Ploiesti? Ca sa socotesc la 4 calorifere.
2. De ce unii spun ca le vine mai mult de plata la intretinere, dupa ce si-au montat repartitoare? Concret, pentru ca lasa geamul deschis sau nu-l lasa?...Nu mi-a clar...sau lasa usile camerei deschise?!???Imi puteti explica, ma puteti sfâtui in acest sens, ca sa nu-mi vină mult la întreținere.?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
CYBORG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare de caldura cu citire radio Ionionutz Ionionutz Buna ziua! Am avut timp de 10 ani, repartitoare de caldura.Pe langa faptul ca in continuare sunt pierderi d ecaldura care li se pun in carca tot celor ca ... (vezi toată discuția)
Reclamatie repartitoare. cum se poate reclama calculul gresit ... alexstaneci alexstaneci Reclamatie repartitoare. Cum se poate reclama calculul gresit al repartizarii caldurii prin repartitoare? In lege/ordonanta se specifica faptul ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)