avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara am un copil de 3 ani , acesta poarta numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara am un copil de 3 ani , acesta poarta numele “tatalui” ...

Buna seara am un copil de 3 ani , acesta poarta numele “tatalui” (tatalui in ghilimele deoarece acesta nu este tatal copilului si stia asta de la inceput) As vrea sa stiu cum procedez ca acesta sa nu mai apara in certificatul copilului si sa nu ii mai poarte numele , mentionez ca nu am fost casatoriti , doar in concubinaj
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 20:53, 16 Ianuarie 2022
contestati in instanta recunoasterea paternitatii.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata, se va efectua un test ADN între tata și copil și se poate dispune anulare recunoașterii de paternitate și radierea tatălui din certificatul de naștere al copilului.
Ar fi indicat sa luați legătura cu un avocat sa va sprijine în acest demers.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Multumesc pentru raspuns , acesta ar vrea sa spuna ca nu a stiut de la inceput , si sa ia “despagubire “ insa eu am martori ca el stia .
e normal sa zica ca nu a stiut cand a recunoscut pt ca altfel e vb si de un fals in declaratii, al lui.
Nu e cazul sa ceara despagubiri daca nu vrea sa se stie ca stia.
Doar dacă a achitat pensie de întreținere pentru copil poate sa va ceara restituirea banilor achitați.
În schimb, alte despăgubiri nu ar avea dreptul.
Puteți sa dovediți prin martori ca a știut de la început ca acel copil nu este al sau( părinți, frați, prieteni, nașii copilului, orice alte rude).
O sa se ocupe avocatul de probatoriu astfel încât adevărul sa iasă la iveala.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în ... Dragan3 Dragan3 Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în urmă cu 5 zile,l am conceput cu o femeie care este divorțată din luna mai, ceea ce nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)