Buna ziua. Am o nelamurire. Am un apartament pe care l-am mostenit dupa mama. Am depus o declaratie fiscala, din care sa reiasa ca eu sunt proprietarul si doar eu sa pot plati impozitul.
Cand am fost chemat de inspectorul de la impozite si taxe la semnat, am observat ca declaratia fiscala este pe doua nume. Al meu si al tatalui meu vitreg. Cu tatal meu vitreg avem un teren pe 2 nume.
Vroiam o explicatie. Ca raspuns am primit urmatoarele: "actele vorbesc. Dumneavostra sunteti singurul proprietar. Este pe doua nume declaratia, deoarece apartamentul se afla pe un rol impruna cu tatal vitreg al dumneavostra".
Imi poate explica cineva, de ce nu se poate sa fie trecut doar numele meu pe declaratia fiscala. La impozite nu figureaza ca eu sunt singurul proprietar? Ce inseamna acest "rol". Multumesc pentru raspuns.
Rol-uș este un fel de evidenta a bunurilor detinute de o persoana si pentru care primaria impune impozit.
Mergeti la primarie si cereti alt ROL, conform actului de proprietate.
Schimbare rol fiscal
Roxie
Buna ziua,
Trebuie sa schimb rolul fiscal pt apartamentul mostenit de la mama mea, pe numele meu. Am facut succesiunea si am certificatul de mostenitor, am ... (vezi toată discuția)