avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu s-a nascut in localitatea Movila - Heta , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu s-a nascut in localitatea Movila - Heta , raionul Dorohoi ...

Tatal meu s-a nascut in localitatea Movila - Heta , raionul Dorohoi in 1923 Romania de atunci .
In aprilie 1944 a fost inrolat in armata la vanatori de munte Brasov , ranit la Tg. Mures , lasat la vatra in septembrie 1946 .
Nu a mai putut ajunge acasa la frati si parinti deoarece partea din tinutul Herta unde se nascuse si avea familia apartinea in 1946 de fosta URSS si era despartita de Romania printr-o granita de sarma pazita de soldati inarmati .
Abia in 1967 in urma unui Decret .dat de Ceausescu a putut sa-si viziteze familia ( intre timp tatal meu s-a casatorit si s-a stabilit in Fundul - Hertei partea ramasa in Romania ).
Intrebare :
Cum putem noi copiii beneficia de prevederile Legii 189/2000 sau a Legii refugiatilor ( si care ar fi articolul) daca aceste prevederi se refera numai la refugiati pe criiterii etnice si politice - tatal meu de "facto" fiind un refugiat.
Unde sa ma adresez ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Nelamurire legea 130/2020 aurelianchicheanu aurelianchicheanu Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege ... (vezi toată discuția)
Ion victor antonescu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Ion Victor Antonescu a fost condamnat la moarte pentru ca, intre altele, a ordonat masacrul de la Odessa si deportarea evreilor si romilor la Bug, ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)