avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce impozite si taxe (impozit pe venit, cas, cass, etc) ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce impozite si taxe (impozit pe venit, cas, cass, etc) se plătesc pentru vanzarea a 6 loturi de teren?

Bună ziua,
Va rog sa ma lamuriti ce impozite si taxe (impozit pe profit, cas, cass, etc) se plătesc pentru vanzarea a 6 loturi de teren intravilan arabil, vandute într-un singur an de o persoana fizica(valoare totala 45000euro)?
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Andrei 12 , utilizator 20:53, 17 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

1.In situatia vanzarii unui imobil nu se plateste CAS sau CASS.
2. In situatia in care valoarea imobilului depaseste valoarea de 450 000 lei, atunci veti plati doar impozit pe venit.

La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca ... Lavanda22 Lavanda22 Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca terenul pe care se afla constructia l-au cumparat amandoi in timpul casatoriei si valoarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)
Contributii Liliana2007_01 Liliana2007_01 Ce contributii si taxe trebuie sa platesc in situatia in care vand un imobil? (vezi toată discuția)