avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dupa facultate beneficiez de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dupa facultate beneficiez de somaj

sunt studenta ultimul an la zi(cu taxa) si vreau sa stiu daca dupa ce termin facultatea beneficiez de somaj fara sa fi lucrat?Dar daca pana la terminarea facultatii voi ramane insarcinata,o sa beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: agentul oo7 , utilizator 09:42, 14 Ianuarie 2010
Beneficiati de indemnizatia de somaj daca nu va incadrati in munca in 60 de zile de la absolvire, si beneficiati de asemenea si de indemnizatia de crestere a copilului
Atentie insa, va trebui ca in termen de 60 de zile de la absolvire sa va prezentati la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul pentru a fi luata in evidenta ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca. Daca nu veti intreprinde acest demers, nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
am inteles cum se procedeaza ca sa pot beneficia de somaj,dar va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si in cazul in care raman insarcinata pana termin facultatea.va multumesc mult
Perioada cat sunteti studenta constituie perioada asimilata in vederea obtinerii indemnizatiei crestere copil. Normele metodologice ale OUG 148/2005 prevad expres acest lucru:
Art 4 (7) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi numai din perioadele prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, dacă persoana s-a aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
i^1) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, organizat potrivit legii, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învăţământului universitar, în acelaşi an calendaristic;
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
pakos, utilizator
buna ziua
va deranjez si eu cu o intrebare ,pt ca am nevoie de sfatul dumneavoastra.
am fost in perioada de 2 ani pentru cresterea copilului m-am dus la locul de munca pentru reangajare si mi s-a spus ca trebuie sa merg 10 zile lucratoare a cate 8 ore iar dupa aceasta perioada postul se restructureaza si imi da trimitere catre fortele de munca,eu intre timp sunt studenta an 2 la o facultate particulara.
intrebarea mea este daca in aceasta situatie beneficiez de indemnizatie de somaj?

Alte discuții în legătură

Sunt inscrisa la master, o sa nasc in aug 2010. pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? mariamihaela mariamihaela buna ziua! sunt noua pe aici... si forumul este foarte interesant... as vrea sa stiu si eu dc pot lua indemnizatia pentru copil in urmatoarele conditii: - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc gabriela089 gabriela089 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca se poate: eu momentan sunt studenta si nu am loc de munca. Dar as vrea sa-mi fac carte de munca si sa-mi platesc singura ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru eleve b_anyela b_anyela Buna ziua, M-ar interesa urmatoarea chestiune: Sora mea are 19 ani, este in clasa a XII a, si tocmai a aflat ca este insarcinata. Cum sau ce putem face, ... (vezi toată discuția)