avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare platitor tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare platitor tva

o pers jd inregistrata in sopuri de Tva in romania se poate inregistra si in alta tara ca platitor de tva ?
este /poate fi obligata ? in ce cazuri ?
care este procedura de inregistrare , de ex in italia ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 11:43, 14 Ianuarie 2010
In tarile UE (de fapt in tot spatiul european) este valabil (recunoscut) codul de inregistrare fiscala din tara de origine; nu mai este nevoie de alta inregistrare fiscala.
multumesc..... asa stiam si eu , insa .... unii colaboratori ne cer cod de inregistrare la ei in tara si ......vreiam sa stiu daca este posibil , si ce implica
Asta ar presupune sa va deschideti un punct de lucru acolo, cu sediu stabil.
multumesc
imi puteti indica textul legal ?
Cred ca bibliografia ar fi prea vasta si se refera la: dreptul de stabilire: libera circulatie a capitalului, a fortei de munca, a prestarilor de servicii: armonizarea fiscala la nivel UE; Directive, Regulamente, etc. Odata ce am aderat la UE, avem si drepturi, nu numai obligatii...:)

Alte discuții în legătură

Inscriere ca platitor de tva si declaratia 390 dcgeo dcgeo Buna ziua as dori si eu o lamurire cu privire la un caz si anume: Pers juridica X srl din Romania ia un proiect in Africa prin intermediul unui intermediar ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)