avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineata! In cazul separarii de bunuri, este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata! In cazul separarii de bunuri, este posibil sa ...

Buna dimineata!
In cazul separarii de bunuri, este posibil sa se faca o conventie a partilor care sa stabileasca ce % din bunurile achizitionate dupa semnarea actului de separare va dobandi fiecare in caz de divort? In caz de raspuns pozitiv, cat poate fi acest procent?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: TaniaCj , utilizator 10:47, 22 Ianuarie 2022
Ce cumparati dupa semnarea actului, se va cumpara pe cote parti de la inceput, asta daca cumparati bunui in comun si nu proprii. Deci se va stii de la inceput cat are si daca are ceva din bun.
Va Multumesc!
Pai care mai e noima conventiei de separatie de bunuri, daca oricum vreti sa impartiti bunurile dupa divort.
Ca efect al separatiei de bunuri, ce dobandeste fiecare este bunul sau propriu.
La divort, partajul se face numai pentru bunurile comune.
Exprimarea notarului a fost ca la semnarea actului de separarii de bunuri, se poate face o conventie a partilor care sa stabileasca creanta de participare. Este adevarat? Multumesc
pai de unde stiti cu cat o sa participe fiecare cand o sa luati impreuna un bun?
rar se cumpara bunuri impreuna cand aveti separatie de bunuri.
Mai bine detaliati subiectul decat sa prezentati franturi.

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala marya_mara59 marya_mara59 urmeaza sa ma casatoresc, eu am un aparatment proprietate personala,este renovat, mobilat si am un salariu mai mare decat al viitoarei sotii. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)