Buna ziua! Am o situație mai delicata. In data de 8 ianuarie la orele 00.40,am fost implicată într-un accident rutier fara victime cu un autoturism condus de un șofer băut ,care era urmărit de mașina poliției. Avea o viteza foarte mare,fapt precizat de agentul de poliție ( politia avea 140 km/ora) și mașina urmărită se depărta. Aceștia se aflau pe un drum județean.
Eu ies cu mașina dinspre un drum comunal ,unde este amplasat semnul STOP.,dar punctul de vizibilate maxima este mult mai în fata semnului. Clar că pătrunzi cu botul in drumul județean. Precizez că celălalt autovehicul venea din partea stângă ,drumul nu este drept și este obturat de vegetație uscată,buruieni și pomi,de asta trebuie sa intri puțin în județean cu botul mașinii. Am fost testați la fata locului ,celălalt cu alcoolemie 0,37 mg/l alcool pur,eu 0.
Am dat declarații la postul de toți implicați în accident,lui i&a suspendat permisul pt 90 de zile. La momentul respectiv nu s-a făcut niciun proces verbal de constatare,pt că șoferul este nepotul primarului. Nu s-au făcut poze , măsurători,mai multe nereguli.
Eu am depus plângere împotriva distrugerii și nimic.
In consecință am mers mai departe,plângere la Inspectoratul Județean serviciul rutier.
Ieri în data de 19 am fost personal in audienta la dl Inspector șef și am discutat problema lăsând o plângere.
Dar tot ieri am fost chemata la postul de poliție unde s-a produs evenimentul rutier și m- i s-a suspendat permisul pt 60 de zile cu avertisment.
Consider că a fost un abuz în serviciu,o răzbunare din partea agentului de poliție pt că a fost anunțat că va fi o anchetă internă ,in urma plângerii mele.
Ce mă sfătuiți să fac?
Eu vreau sa fac contestație la pv de ieri și să merg la parchet pt a depune o plângere.
Am uitat sa menționez permisul a fost suspendat pt neacordare de prioritate.
Va mulțumesc!
Ce trebuie sa conțină? Eu am depus o plângere cu ceea ce s-a întâmplat în noaptea accidentului cu toate neregulile ,șeful de post mi-a spus că sunt multe nereguli și a inaintat-o la IPJ. Dar din data de 8 până pe data de 19 nimic. Și ieri am făcut un memoriu către Inspectorul Șef al IPJ cu datele întâmplate,și ieri după amiază am fost chemata la postul de poliție și mi-a reținut permisul pt 69 de zile
Ce mai trebuie sa fac,sunt într-un mare impas. Mulțumesc
Am inteles de la dvs ca ati depus plangere penala pentru distrugere, in cazul unui accident de circulatie nu se poate retine aceasta infractiune, fapta fiind savarsita din culpa.