avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit neplătit de defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit neplătit de defunct

Bună ziua,
Ce poate sa facă primaria atunci când defunctul a decedat, nu si-a plătit impozitul de mulți ani, acesta are moștenitori care nu au dezbătut succesiunea și care nu doresc sa o dezbata și nici sa plătească impozitul defunctului?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:18, 21 Ianuarie 2022
Sa ceara, prin secretarul UAT, dezbaterea succesiunii.

Ce intelegeti prin mai multi ani,pentru ca se poate lua in discutie inclusiv implinirea termenului d eprescriptie drept de executare debite

Este o varianta,dar...mostenitorii au dreptul sa analizeze valoarea debitului in raport de masa succesorala...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Nu am spus ca trebuie sau nu sa accepte succesiunea, am spus doar ce ar putea face acel UAT pentru a recupera datoriile.
Ce fac mostenitorii cand sunt anuntati ca trebuie sa se prezinte la succesiune... este treaba dumnealor.

ynocentta a scris:

Ce intelegeti prin mai multi ani,pentru ca se poate lua in discutie inclusiv implinirea termenului d eprescriptie drept de executare debite

Este o varianta,dar...mostenitorii au dreptul sa analizeze valoarea debitului in raport de masa succesorala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care este termenul pentru taxa de succesiune si unde trebuie depusa? Unde este mai ieftin? Se poate rezolva si la primarie cu succesiunea? (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)