avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societatea, un SRL, rezidenta in Romania incheie un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societatea, un SRL, rezidenta in Romania incheie un contract ...

Societatea, un SRL, rezidenta in Romania incheie un contract de munca cu o persoana fizica rezidenta in Franta. Contractul de munca este incheiat conform legislatiei franceze, partile stabilind ca legislatia franceza va guverna contractul. Locul muncii este stabilit in Franta, salariata isi va desfasura activitatea de la domiciliul sau din Franta, in regim de telemunca. Cel putin o saptamana pe luna salariata isi va desfasura activitatea si la sediul societatii, in Romania. Contractul de munca a fost transmis in Revisal. Va rog opinia Dumneavoastra: 1. Din punct de vedere al legislatiei noastre este legal contractul de munca incheiat in forma prevazuta de legislatia din Franta? Daca da acesta trebuia transmis in Revisal? 2. La incheierea unui contract de munca partile pot opta ca legislatia aplicabila sa fie cea franceza(avand in vedere ca salariata este rezidenta in Franta)? Sau contractul incheiat cu un anagajator roman se supune doar legislatiei din Romania? 3. Trebuia angajatorul roman sa incheie contractul de munca in forma prevazuta de Ordinul 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca? 4. Cum se va face impozitarea veniturilor din salarii, realizate in Franta, dar platite din Romania? In ce tara se vor plati impozitul pe venit si contributiile sociale? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca valsash80 valsash80 In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)