avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla in cazul neplatii ratelor la creditele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla in cazul neplatii ratelor la creditele pentru bunuri?

In cazul in care am achizitionat un bun electronic, un laptop spre exemplu, printr-un "credit doar cu buletinul" si nu mai platesc (sau nu mai pot plati) ratele, ce mi se intampla?
Cel mai recent răspuns: mimiimp , utilizator 21:58, 31 August 2006
Vezi ce prevede contractul.
Pe langa ceea este stipulat in contract, trebuie sa ai in vedere si faptul ca, in cazul in care inregistrezi restante mai mari de 30 de zile in achitarea unei rate, este posibil sa fii inregistrat in baza de date a Biroului de Credit. In eventualitatea in care vei mai avea nevoie de un imprumut (de la o banca sau alta societate financiara), exista riscul sa fii refuzat.
OK, mersi. Acest "Birou de Credit" are legatura cumva si in afara tarii, sau de el se tine cont numai in tara?
Nu cred ca monitorizeaza si ce se intampla in afara. Dar este posibil sa aiba relatii de colaborare cu institutiile similare din celelalte tari (poate schimb de informatii privind solicitari ale cetatenilor straini !).
contractul se poate investi cu formula executorie si banca va putea sa -l puna in executare. Daca nu achiti ratele o anumita perioada stipulata in contract vor apela la un executor putandu-se institui poprire pe salariu sau iti poate vinde bunuri din casa daca nu ai bani sa achiti ratele restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)
Plata executor judecatoresc clau220 clau220 Bună ziua, soțul meu a primit un mesaj de la banca ING precum ca i se va opri din salariu suma de 2400lei ca urmare solicitării unui birou de executor ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot să plătesc rata întreagă la bancă, iar cererea de restructurare credit mi-a fost respinsă. dacă achit lunar, dar parțial, mi se poate pune poprire pe salariu? Ady1923 Ady1923 Buna ziua am un credit de nevoi personale pe 5 ani achit o rata de 950 lei lunar de 1,5 ani insa numai imi pot permite sa platesc toata rata am facut cereri de ... (vezi toată discuția)