In cazul in care am achizitionat un bun electronic, un laptop spre exemplu, printr-un "credit doar cu buletinul" si nu mai platesc (sau nu mai pot plati) ratele, ce mi se intampla?
Vezi ce prevede contractul.
Pe langa ceea este stipulat in contract, trebuie sa ai in vedere si faptul ca, in cazul in care inregistrezi restante mai mari de 30 de zile in achitarea unei rate, este posibil sa fii inregistrat in baza de date a Biroului de Credit. In eventualitatea in care vei mai avea nevoie de un imprumut (de la o banca sau alta societate financiara), exista riscul sa fii refuzat.
Nu cred ca monitorizeaza si ce se intampla in afara. Dar este posibil sa aiba relatii de colaborare cu institutiile similare din celelalte tari (poate schimb de informatii privind solicitari ale cetatenilor straini !).
contractul se poate investi cu formula executorie si banca va putea sa -l puna in executare. Daca nu achiti ratele o anumita perioada stipulata in contract vor apela la un executor putandu-se institui poprire pe salariu sau iti poate vinde bunuri din casa daca nu ai bani sa achiti ratele restante.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Birou de credit
ElenaEne96
Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)