Buna ziua ,
Am un dosar pe rol din 2019 in Suceava referitor la o granituire.Anul trecut in septembrie am fost invitata de catre expert sa particip la masurare,lucrul pe care l-am facut.La terminarea masurarii ,expertul m-a asigurat ca in timp de doua saptamani,imi va trimite expertiza pe e-mail la Bucuresti.Am avut termen in decembrie si s-a anulat fiindca expertiza nu a fost finalizata ,am avut termen pe 18 ianuarie 2022 si expertiza nu a fost depusa la dosar.Am platit expertul cu suma de 1000 lei precizata de instanta inca de la inceputul anului 2020 ,l-am sunat de nenumarate ori si imi inchide telefonul.Am vorbit cu avocatul si mi-a raspuns ca asa se comporta el .Cate termene de anulari ar trebui sa mai astept ca sa se finalizeze aceasta actiune impiedicata in mod voit de acest expert ? Dati-mi va rog un sfat ,,,ce trebuie sa fac?
Va multumesc
Ar trebui sa studiati dosarul si sa cititi motivarea nedepunerii raportului de expertiza, motivare scrisa pe care o depune expertul la dosar, la fiecare nou termen de judecata.
O observatie. Dvs. nu puteti plati legal, direct expertul, ci depuneti banii in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare si extrajudiciare de pe langa tribunal, pe numele expertului. Expertul nu poate incasa onorariul decat dupa ce depune raportul de expertiza la dosarul cauzei si instanta se pronunta asupra expertizei si asupra onorariului definitiv.
Expertul nu are obligatia sa va trimita raportul de expertiza, ci doar sa-l depuna la dosarul cauzei.
Am trimis banii avocatului meu pe care i-a depus in contul Biroului local pentru expertiza tehnica pe numele acestui expert..Altfel expertul nu m-ar fi invitat la masurare terenului.Cu toate acestea ,nu este binevoitor sa depuna expertiza la dosar , nu raspunde la telefon sau inchide telefonul cand il sun .Eu mi-am platit expertiza asa cum a hotarat instanta , nu m-ar interesa sa-mi trimita raportul de expertiza pe e-mail asa cum a promis ci sa-l depuna la dosar ,intru-cat am avocat si ma pot consulta .