avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,mama mea a facut succesiunea impreuna cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,mama mea a facut succesiunea impreuna cu fratii ei ...

Buna ziua,mama mea a facut succesiunea impreuna cu fratii ei dupa decesul parintilor cu 2 luni inainte sa decedeze,precizez ca aceasta era casatorita. Intrebarea mea este cine mosteneste partea ei de mostenire,eu sau sotul?
Precizeze ca mama era casatorita de mai bine de 15 ani cu el,acum cativa ani au divortat si sunt casatoriti de 1 an jumate maxim 2 din nou. Acesta pe timpul separarii lor a vandut apartamentul in care locuiau care la randul lui era mostenire din partea parintilor lui si a cumparat altul in timp ce ei erau divortati. Ulterior sau recasatorit cum am precizat mai sus.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ps : am mers la 2 notarii si acestia mi au zis ca sotul p mosteneste,dar peste tot unde citesc scrie sa sotii nu mosteste mostenirea sotului/sotiei,precum ca nu este bun dobandit impreuna.

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:32, 22 Ianuarie 2022
Au dreptate notarii.
Soțul supraviețuitor moștenește 1/4 din averea soției decedate. Iar dvs. 3/4.

Unde ziceți că ați citit? Și răspunsul era dat de un avocat?
Nu are importanță de unde avea defunctul ceea ce avea în clipa morții. Putea să fie și cadou de la ...vreun extraterestru aterizat în bătătură, nu doar moștenire de la părinți.

Moștenire înseamnă tranmiterea PATRIMONIULUI unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane în ființă. Adică ORICE bun/drept pe care-l avea defunctul și care nu se stinge prin moarte (cum ar fi dreptul la pensie) se transmite prin moștenire.

Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
romascanu, moderator
dar peste tot unde citesc scrie sa sotii nu mosteste mostenirea sotului/sotiei,precum ca nu este bun dobandit impreuna.


de curioazitate, unde ati citit dvs asa ceva ?
Un site,nu mai stiu exact. Va multumesc pentru raspunsuri. In acest caz eu as avea drept la casa sotului ei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu sunteți ruda cu soțul mamei, evident, nu.
Pe soț îl vor moșteni rudele sale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand are sotia dreptul la casa mostenire de la parinti a sotului breaza54 breaza54 Buna ziua! Va prezint urmatoare situatie: suntem doi frati. eu am doi copii si fratele meu este casatorit dar nu are copii. Parintii au decedat si am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)