avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele ...

Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele tatalui meu, decedat in urma cu 24 de ani, avand ca obiect impozite datorate pentru un teren extravilan de existenta caruia nu am stiut. Am verificat pe site-ul primariei care a transmis somatia si titlul executoriu si am gasit un anunt colectiv din 21 decembrie 2021 pentru comunicarea prin publicitate, unde apare de fapt numele bunicului meu in calitate de contribuabil debitor, prin urmare presupun ca titlul de proprietate este pe numele lui. Bunicul a decedat insa in urma cu 40 de ani.
Nu stiu de ce au emis somatia si titlul executoriu pe numele tatalui meu, avand in vedere ca tata a mai avut 3 frati, decedati si acestia, iar terenul extravilan in discutie nu a facut obiectul unei succesiuni.
Pentru a plati impozitele ar trebui mai intai sa fiu proprietara terenului, dar nu sunt singura mostenitoare si ar trebui facuta succesiune. Nu as dori sa ma complic insa pentru ca este prea multa bataie de cap sa ma ocup de toate formalitatile si sa-mi caut toti verii care ar fi mostenitori si sa impartim un hectar de teren arabil...
In somatie scrie ca in termen de 15 zile debitorul poate notifica organul fiscal pentru demararea procedurii de mediere, iar in titlul executoriu scrie ca se poate formula contestatie la instanta judecatoreasca.
Nu imi este clar ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie, ca fiica a debitorului decedat, formulez doar contestatia sau ii notific si pentru procedura de mediere? Ce actiuni ar trebui sa intreprind?
Va multumesc daca ma puteti lamuri.

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui copii oficiale (duplicat) titlu de proprietate CosticaV CosticaV Buna seara, Suntem un grup de mostenitori (veri) care dorim sa dezbatem si apoi sa vindem mostenirea ramasa de la bunica noastra decedata in anul 1977. Este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si tp incomplet marianalincan marianalincan Va rog sa ma ajutati. Bunica mea a decedat in 1996. Ea a avut 2 copii: Ion si Tuta ambii decedati in 1986. La randul lor Ion are 2 copii in viata, Tuta a ... (vezi toată discuția)