avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil propriu divort copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil propriu divort copil minor

Bună seara, dacă un soț deține un imobil propriu achiziționat înainte de căsătorie iar pe parcursul căsniciei apare și un copil dar la un moment dat intervine un divorț, soția și minorul mai au vreun drept la locuința soțului? Dar în cazul în care imobilul ar fi fost pe numele părinților soțului? Sunt interesat de aceste 2 situații.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
ionutmcinjau, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles deci doar daca intervine agresiunea, ca in rest poti evacua elegant sotia cu tot cu copil
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand dvs nu explicati ce anume doriti exsat sunteti o doamna in prag de divort ,sunteti sotul care vrea libertate pt o noua relatie etc.Orice duduie care face un copil inseamna ca ar avea dreptul la bunurile sotului sau sle concubinului ori acest lucru nu e posibil legal,,moral etc.In caz de divort copilul minor are dreptul la pensie de întreținere, sotia poate avea anumite drepturi in anumite conditii dar atat..Daca am fi pe alt forum v as explica mai plastic dar aici nu e cazul...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția și copilul nu au avut și nu vor acea nici un drept.Povestile ca daca stai căsătorit x ani devi coproprietar e poveste.
Doar dacă moare el atat, pana sa divorțați.
Deci sunteți cum se zice la mana lui, piate chimia oricând butucul de la usa și dvs sa plecați cu copilul în brațe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa deces, familie divortata dragosman dragosman Buna ziua Va prezint un caz foarte delicat Propietar apartament,nevazator,divortat,decedat luna aceasta.In casa a locuit cu fosta sotie,copilul sotiei in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, m-am stabilit în alt oraș, în urma căsătoriei ... LEODOR LEODOR Bună ziua, M-am stabilit în alt oraș, în urma căsătoriei cu sotia mea din alta localitate, care are un apartament bun propriu..Suntem casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu Claudia_Stoian Claudia_Stoian Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o ... (vezi toată discuția)