avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Sunt pensionata pe caz de boală de patru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Sunt pensionata pe caz de boală de patru ani. Am ...

Bună ziua,
Sunt pensionata pe caz de boală de patru ani. Am handicap accentuat.
Boală s-a ivit în 2007. Din 2007 până în 2017 am muncit full time cu taxe plătite integral. Datorită bolii, nu am știut că trebuie depus certificat de handicap la angajatori și nici că beneficiez de scutiri de taxe pe salariu.
Anul trecut am depus la casa de pensii certificatul de handicap în care se specifică data ivirii bolii, pentru a mi se calcula vechimea cu handicap.
Mi_a venit altă decizie în care nu se regăsește nicio vechime cu handicap.
Cum fac să îmi ia în considerare anii munciți cu handicap și taxele plătite?
Cui mă adresez?
Casa de pensii nu răspunde la telefon sau la sesizări pe mail.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Nikkodor , utilizator 14:14, 23 Ianuarie 2022
Trebuie contestata in scris, decizia primita.
Pentru a primi un raspuns scris de la CJP la e.mail-ul dvs. puteti face o sesizare scrisa CJP in baza OG nr. 27/ 2002. Sesizarea se trimite prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti raspuns scris in termen de 30 zile puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul caz: tatal meu este in pensie de boala din 1999 si merge in fiecare an la comisie pentru revizuire. ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)