avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care are o curte.

Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care are o curte de 130mp care in continuare se afla in proprietatea primariei (sector1 Buc.) Pentru curte am contract de inchiriere facut in 2018 cu Romvial-ul de atunci, care se ocupa de administrarea acestor terenuri. Am platit chiria anual la fiecare institutie care s-a ocupat de administrarea acelor terenuri, (Romvial, AFI Buc. CMIB). Acum, in ian 2022 ma trezesc cu acest teren bagat la impozite si taxe locale, sub denumirea de "impozit folosinta teren" cu restante din 2018 si penalizarile de rigoare. Raspunsul telefonic primit de la Impozite si Taxe locale, este ca sumele reprezinta "Impozit pe folosinta teren!" , Si eu am de platit chirial la CMIB, si impozitul acesta la taxe locale!!
Cum se poate sa platesc impozit pe terenul altuia, concomitent cu chiria platita proprietarului ?? Exista vreo baza legala pentru aberatia asta? Pentru ca n-am auzit pana acum ca chiriasului sa i se impute si impozitului proprietarului! si culmea,, si cu restante si penalitati!
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

romvial - recuperare chirie încasată ilegal susurinca susurinca Buna ziua, Tocmai ce am aflat ca societatea Romvial face încasări de chirii fara suport legal , lunar merg si plătesc chiria pe un teren curte pt care acum ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale nurit nurit In anul 1997 am cumparat cf. legii 112 imobilul in care locuiesc cu terenul de sub casa, imobil situat intr-o curte comuna aflata in proprietatea Primriei ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chiria platita la afi Andreiapolzan Andreiapolzan platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)