avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil cu pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil cu pfa

buna ziua!as vrea sa ma lamuresca si pe mine cineva in privinta unei probleme.eu activez ca agent la o firma din 14.11.2008 cand am semnat un contract de colaborare.din aceea data eram platita saptamanal cu un comision.acesti bani nu am putut sa-i retin decat in momentul cand am reusit sa-mi infiintez un pfa lucru pe care l-am facut in februarie la inceputul lunii.in momentul cand am depus actele de pfa la firma ,cand aveam stampila,am putut sa-mi retin comisionul calculat de firma din sept.atunci,in februarie 2009 am taiat prima factura(comisionul brut)si prima chitanta(comisionul net)diferent dintre acestea de 10%mi s-au oprit la sursa deci mie mi s-a oprit impozit inca din sept si asa am continuat pe fiecare saptamana mi se oprea impozit 10% la sursa.cam la 10 zile dupa ce am ridicat certificatul m-am dus sa inscriu firma la fisc.dupa cateva sapt am fost sunata de un functionar ptr a mi se comunica a sediul social al firmei era gresit si trebuia sa schimb certificatu.bun a urmat o perioada in care am avut mai multe probleme si familiale si de sanatate si in cele din urma am ajuns sa schimb certificatul la registrul comertului prin noiembrie .mi l-au schimbat( cu aceeasi data de cand a fost infiintata firma ,acelasi c.u.i)si mi-au mai dat o declaratie in care au admis ca a fost vina lor(indreptarea erorii materiale)am mers din nou la fisc si m-am inscris.ce vreau eu sa stiu daca as fii insarcinata impozitul mi se calculeaza de cand mi se opreste la sursa din 2008 noiembrie sau de cand mi-am inscris firma in noiemb 2009?adica m-as icadra in cele 12 luni?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pfa danutza2k7 danutza2k7 buna ziua!as vrea si eu sa ma ajutati intr-o problema.in februarie 2009 am inceput sa activez ca agent la o firma,unde aveam retinere10%.la sursa.am infiintat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! indemnizatie crestere copil; inregistrare gresita sediu pfa... danutza2k7 danutza2k7 am si eu o problema la care as dori daca se poate sa-mi raspunda cineva.anul trecut in ianuarie mi-am infiintat un pfa si am incheiat un contract un contract ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)