avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Sunt barbat , functionar public, nascut in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Sunt barbat , functionar public, nascut in decembrie ...

Buna ziua,
Sunt barbat , functionar public, nascut in decembrie 1965, iar in anul 2021 am acumulat 35 de ani vechime, cand si in ce conditii pot iesi la pensie?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 24 Ianuarie 2022
pensionare la limita de virsta = dupa Decembrie 2030, la varsta de 65 ani

pensionare anticipata= dupa Decembrie 2025, la varsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

pensionare anticipata partiala = dupa Decembrie 2025, la varsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Mulțumesc!!!
Pensia anticipata parțială se poate cumula cu salariu?

Cornel Vasile a scris:

pensionare la limita de virsta = dupa Decembrie 2030, la varsta de 65 ani

pensionare anticipata= dupa Decembrie 2025, la varsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

pensionare anticipata partiala = dupa Decembrie 2025, la varsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.

Pensia anticipata parțială nu se poate cumula cu salariu
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata gabrielastan gabrielastan Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile de pensionare pt. un barbat nascut in 20 decembrie 1961, cu un stagiu de cotizare de 31 ani? Multumesc. (vezi toată discuția)
Anul pensionarii terezakarl terezakarl As dori sa stiu pentru un barbat nascut in 1956.03.oct.ani de cotizare 40 care ar fi anul luna ziua pensionarii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am un var care este de sex masculin ,nascut in iunie ... BarbuViorica BarbuViorica Buna ziua ,am un var care este de sex masculin ,nascut in iunie 1965.Vrea sa stie cand poate iesi la pensie la limita de varsta si cati ani trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)