avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog, am o intrebare în legătură cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog, am o intrebare în legătură cu sulta pe ...

Bună ziua! Va rog, am o intrebare în legătură cu sulta pe care eu și sora mea în calitate de parate, trebuie să o achitam în urma unei hotărâri definitive dintr-un proces de partaj judiciar. Sulta trebuie achitată in termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii Problema este ca reclamanta- cea de a treia sora , se ascunde ( am auzit ca ar fi plecată din tara) .Tot ce am putut face, este sa ii trimitem o notificare prin care o anuntam , ca noi dorim să achitam sulta în termenul stabilit, la adresa ei de domiciliu in cartea de identitate și a noastră totodată, dar ea nu locuiește aici ( de fapt de la emiterea CI nu a locuit decât 3 luni, asta in termen de 5 ani dela emiterea ei) și alta notificare tot prin recomandată cu confirmare de primire către cabinetul avocatei care a reprezentat-o în proces. La adresa de domiciliu sigur nu are cum sa ridice notificarea, dar dacă nici avocata ei nu ne răspunde pentru a ne comunica un cont bancar sau o altă modalitate legală de achitare a suitei, ce este de făcut, ca noi să putem să încheiem această procedură de achitare în termenul legal stabilit de către instanța? Si cum putem obține o declarație notariala prin care se arată că achitam suma de bani ? Va multumesc și aștept cu interes , indrumarile dvs. pentru a rezolva această ( ciudată) problemă, prin care să ceară achitarea suitei, dar ea să se ascundă!
Cel mai recent răspuns: Isabela Stefanita , utilizator 06:40, 25 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi trebuit sa va explice avocatul.angajat problema e relativ simpla.Legalizati hotararea mergeti la un executor judecatoresc care va demara procedura consemnarii sultei intr un cont bancar la dispozitia creditoarei.Executorul stie cum sa procedeze, pt declaratia de primire sulta daca nu o gasiti o sa fie probabil nevoie de o actiune in constatare..
Va multumesc mult domnule avocat pentru promptitudinea răspunsului. Eram îngrijorate ca timpul trece. Astăzi am primit raspuns din partea avocatei ei și ni s-a comunicat contul bancar pentru achitare.Va multumesc inca o dată.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va pripiti. ar trebui sa va dea o declaratie ca i-a primit si nu mai are pretentii ca sa se radieze sulta din carte funciara.
intrebati la ocpii daca virarea sumei e suficienta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos. In notificare am cerut și prezența la notariat pentru declaratia de primire a banilor și a fost de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)