avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? ...

Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata?
La Casa Judeteana de Pensii mi s-a raspuns ca nu poate realiza venituri salariale atat timp cat este la pensie anticipata. Dar veniturile din dividende de exemplu sau din chiria unui imobil ????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 24 Ianuarie 2022
1. În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

2. În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parțiale.

activitate dependentă - orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipate etelka peti etelka peti se poate cumula pensia anticipata cu prest.servicii admin.imobile PFA?multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua!doresc sa stiu, daca sunt pensionata anticipat, pot ... doinamunteanu10@gmail.com doinamunteanu10@gmail.com Buna ziua!Doresc sa stiu, daca sunt pensionata anticipat, pot avea un contract de colaborare, pe termen de 1 luna (vezi toată discuția)
Buna seara, pensia de invaliditate gr. ii, se poate cumula cu ... rosum2007 rosum2007 buna seara, pensia de invaliditate gr. II, se poate cumula cu veniturile din activitati independente ( intrep. individ). Multumesc! (vezi toată discuția)