avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare factura PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare factura PFA

Buna ziua,
As avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie:
In luna decembrie, mi-am infiintat un PFA pentru desfasurarea activitatii de trasport alternativ de persoane (prin UBER).
Pentru obtinerea autorizatiei de la ARR (Autoritatea Rutiera Romana) a fost necesar sa achit contravaloarea sumei de 300 ron.
Am mers la Posta Romana sa achit in contul celor de la ARR, insa nu aveam deja deschis cont bancar pe PFA, motiv pentru care, Posta mi-a emis o factura si o chitanta pe CNP, mentionand in deschierea depunerii ca plata se efectueaza in scopul obtinerii autorizatiei pe PFA.
Situatia actuala este urmatoarea:
Am o factura si o chitanta de 310 ron de la Posta Romana pe numele meu. ARR mi-a oferit ulterior o factura pe PFA cu suma de 300 ron.
Pe care dintre ele o inregistrez in contabilitate, dat fiind faptul ca factura Postei ( emisa pe numele meu, nu pe PFA) include si comisionul de 10 lei pentru depunere, sau cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
alin.zaharia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:54, 25 Ianuarie 2022
inregistrati doar o data cheltuiala de 300 lei la data platii si plata comsionului de 10 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata furnizor prin mandat postal Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - In data de 28.02.2013 se plateste un avans pentru autorizatii soferi catre ARR prin mandat postal. ... (vezi toată discuția)
Infiintare companie transport pentru uber andrey1412 andrey1412 Ce pasi trebuie facuti pentru a infiinta o companie de transport prin care sa gestionezi masini in regim de inchiriere pentru soferii UBER? (vezi toată discuția)
Ce presupune tva-ul intracomunitar si ce legatura are cu uber yulians yulians Buna ziua, Ma intereseaza ideea de UBER si sunt nelamurit cu anumite aspecte. Am fost la centrul lor in Bucuresti unde mi s-a spus ca am nevoie sa completez ... (vezi toată discuția)