avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de proprietate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de proprietate!

Buna!Am in proprietate,cu act de vanzare cumparare,un apartament de 2 camere,si in acest act de proprietate am o clauza in favoarea tatalui meu de grevare si instrainare.Vreau sa va intreb,daca tatal meu, care vrea acest apartament pe numele lui si se lauda ca este coproprietar,are sanse de castig in cazul in care ma va da in judecata pt el???
Precizes,ca stau in apartament cu parintii mei,apartamentul a fost pe numele lor,apoi ei lau trecut pe numele unui verisor,iar apoi verisorul de acord cu tatal meu,de comun acord lau trecut pe numele meu,eu fiind de acord cu aceasta clauza din contract.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: florirb , utilizator 16:17, 20 Ianuarie 2010
buna ziua!
dvs ati cumparat un imobil de la varul dvs, si exista un drept de habitatie, uzufruct viager in favoarea tatalui.
aceasta este situatia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
coproprietar nu are cum sa fie tatal dvs .
probabil ca a fost instituita o clauza de uzufruct viager/abitatie in favoarea dansului .
astfel, dvs. ati preluat imobilul in cauza , si aveti obligatia de a respecta clauza instituita in favoarea tatalui.
daca doriti sa efectuati acte de dispozitie cu privire la acest apartament, aveti acest drept. tatal dvs., in schimb, nu are aceasta posibilitate.
Imobilul a fost trecut pe numele meu,eu" cumparand" imobilul de la varul meu,dar neplatind nimic,doar am platit cat a costat tranzactia!!Deci mi la trecut pe numele meu,de comun acord cu tatal meu,pe gratis,acum vreo 7 ani!!
Nu exista specificat in contract nici o clauza de uzufruct viager sau de habitatie!Care,ma scuzati dar nu prea stiu ce inseamna....(poate insemna sa am grija de el sau sai permit sa locuiasca in imobil:">)
Exista doar citez"interdictie de instrainare si grevare in favoarea tatalui"
Deci,stiu ca nam voie sal vand si sal ipotechez fara acordul tatalui meu!
Alte drepturi nu are asupra imobilului.Daca ma va da in judeca,instanta ii poate da castig de cauza??Imi poate lua un bun propriu,achizitionat cu un act de vanzare cumparare?Multumesc.
:">Numi raspunde nimeniiiiii????????:">
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua!
nu ne dati foarte multe data si este destul de greu sa persupunem situatia in care va aflati dvs.
concret tatal dvs a demarat vreo actiune in instanta?

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract de vânzare-cumpărare a unei case care să intre în vigoare după moartea vânzătorului? Costinel Cristea Costinel Cristea Un contract de vanzare cumparare a unei case, poate avea clauza ca intra in vigoare dupa moartea vanzatorului? (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)