avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , vin si eu cu o intrebare . Bunicul meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , vin si eu cu o intrebare . Bunicul meu a decedat ...

Buna seara , vin si eu cu o intrebare .
Bunicul meu a decedat acum 1 an si 2 luni . Bunica nu a facut succesiunea pamantului deoarece tata nu a vrut sa se prezinte .
Bunica vrea sa imparta pamantul mie si surorii mele .
Cum se procedeaza ?
Se contactează un avocat si se dezbate succesiunea după bunic, în instanță.
Bunica vrea, dar pana la vrut trebuie întâi sa devina unic proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal dvs. nu este de acord sa se prezinte la notar atunci succesiunea nu poate fi dezbatuta decat in instanta.
Dupa dezbaterea succesiunii, bunica va poate transmite proprietatea asupra terenurilor pe care le detine.
In functie de situatia concreta, puteti incheia cu bunica dvs. un contract de donatie, cu mentiunea ca acesta ar putea fi desfiintat de tatal dvs. in cazul in care se incalca rezerva succesorala (trebuie analizat daca exista aceasta posibilitate) sau un contract de vanzare –cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)