avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua , ce se poate face in cazul in care sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua , ce se poate face in cazul in care sunt parte vătămată ...

Buna ziua , ce se poate face in cazul in care sunt parte vătămată într-un dosar penal iar în urma mai multor cereri de studiere a dosarului întemeiate in baza art 94 cpp , cereri care la care am Nr de înregistrare din partea registraturii parchetului , însă procurorul pur și simplu refuza tacit să îmi acorde sau NU acceptul de a studia dosarul , practic depun cerere , primesc Nr de integistre însă nu se întâmplă nimic .
Mai exact am 2 cereri de studiere depuse la un interval de 15 zile .....fără răspuns ....

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ștefana889 , utilizator 16:16, 26 Ianuarie 2022
Dispoziţiile art. 94 c.p.p. se aplică în mod corespunzător cu privire la dreptul părţilor şi al subiecţilor procesuali principali de a consulta dosarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de persoana vatamata aveti dreptul de a studia dosarul.
Ar trebui sa procurorul sa va contacteze intr-un termen rezonabil, daca ati lasat numarul de telefon in cerere, va suna pentru a stabili data si ora la care sa va prezentati pentru studiul dosarului. Legea nu prevede un termen exact in care vi se va permite accesul, este indicat numai un termen rezonabil.
Mulțumesc



interventie moderator - sters citat mesaj anterior
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Am drept legal sã cunosc delcarațiile învinuiților? elenamarta elenamarta Am depus la Poliție o plângere, ca persoană vătămată și s-a deschis dosar penal. Poliția a luat declarații de la cei ... (vezi toată discuția)
Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)