avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Stefan ( sotul) a decedat cu urmasi: sotie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Stefan ( sotul) a decedat cu urmasi: sotie si doi ...

Buna seara. Stefan ( sotul) a decedat cu urmasi: sotie si doi copii majori din prima casatorie. Sotia decedeaza a doua zi. Cine si cat la suta il mosteneste pe Stefan? Notarul zice ca in acest context va da copiilor 25% si atat!!! Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:34, 28 Ianuarie 2022
Se mai poate discuta despre tipul de relatie, ce avea ca bun propriu fiecare, daca exista vreun testament... Apoi, deschiderea sau nu a succesiunii si acceptarea sau nu a acesteia... Trebuie puse la dispozitie toate elementele. Se poate discuta doar pe concret.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este relativ des intalnita in Romania! Gratie retelei rutiere impecabile, a soferilor, a pietonilor, a vitelor, etc, etc, in tarisoara noastra se moare in draci in accidente de circulatie. In 2020 au decedat 1646 de persoane. O situatie in care el si ea sunt victime e nu numai plauzibila, e cel mai des intalnita. Tot statistica ne spune ca nu prea mor ,,simultan". In concluzie cazul discutat aici e unul banal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bellefille bellefille In urmatoarea situatie: -sot decedat -mostenitori:un copil major si sotia supravietuitoare -avere:bunuri mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei si ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)