avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat va rog , nu pot face cadastru din cauza unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat va rog , nu pot face cadastru din cauza unui act de vanzare-cumparare ...

Un sfat va rog , nu pot face cadastru din cauta unui act de vanzare-cumparare facut eronat. Povestea pe scurt : Tatal mamei (inca in viata) si Strabunica (decedata recent) au vandut dintr-un teren de 1300 m o cota indiviza de 1189 de m , teren ce face parte dintr-o mosternire de la strabunicu, ei avand un alt teren vecin cu noi. Cand am fost la Cadastru a inceput calvarul .. Dupa masurare a iesit 111m in plus , si pt acest lucru nu pot inainta... De la cadastru mi s-a cerut certificatul de mostenitor al strabunicii si bunicului dar nici asa nu pot face nimic. Cei de la cadastru au spus ca din 1300m - 1189 ii apartin mamei , 58.5 apartin bunicului si 58.5 apartin strabunicii decedate . Va rog sa ma ajutati cu un sfat , nu ma pot apuca acum sa fac succesiunea bunicului pentru cadastru ... Ce alte rute as putea lua ? Cei de la cadastru spun ca nici daca ii dau cei 100 de metrii fizic inapoi (mut gardul ) nu se poate .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
dan996, utilizator
Nu aveti alta solutie. Trebuie sa faceti succesiunea.
Multumesc pentru raspuns ! Bunicul este un om cu care greu se poate intelege cineva, daca el nu va vrea sa faca succesiunea ce pot face ? Pot rezolva cumva in instanta ? Nu pot face autorizarea unei constructii din cauza asta ...

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu aveti alta solutie. Trebuie sa faceti succesiunea.

sigur ca da! doar prin instanta se poate rezolva succesiunea, atunci cand unul dintre mostenitori refuza deschiderea acesteia la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Incurcatura - rog ajutor dienuta dienuta Va rog mult, un sfat pentru urmatoarea speta: -Bunicul meu, decedat in aprilie 1991 -Bunica vitrega, decedata in mai 1991- nu a avut alte rude in afara ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)