Buna seara, as dori sa stiu ce se intampla daca nu am facut buletinul la 14 ani si am deja 18 ani, tin sa precizez ca locuiesc in alta tara care se afla in UE, am inteles ca ar exista doar o sanctiune de 80 de lei, exista alte lucruri? si cum ar trebui sa procedez in acest caz, ce acte am nevoie? deasemenea cred ca parintii mi au pierdut certificatul de nastere, prin urmare nu stiu cum m as putea identifica in fata ambasadei....
În situația în care eliberarea primului act de identitate este solicitată după împlinirea vârstei de 18 ani, de către cetățenii români cu domiciliul în România, sunt necesare următoarele documente:
a) certificatul de naștere, original și copie;
b) declarația unuia dintre părinți ori a unei terțe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea pentru eliberarea actului de identitate, coroborată cu imaginea facială preluată ori cu fotografia atașată cererii, aparține solicitantului;
c) documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie;
d) documentul cu care se face dovada achitării contravalorii actului de identitate.
Declarația prevăzută la lit. b) se dă în prezența personalului S.P.C.E.P. ori, după caz, a celui consular care primește cererea de eliberare a actului de identitate.
Astfel, însoțit de unul dintre părinți, puteți depune solicitarea de emitere a actului de identitate la misiunea diplomatică a României din țara în care vă aflați, împreună cu actele necesare. Dacă nu mai aveți certificatul de naștere, acesta poate fi solicitat o dată cu eliberarea actului de identitate.
Amenzi pentru nerespectarea termenelor de emitere a actelor de identitate nu se prea plătesc...
Casatorie mixta
elfulina
Buna ziua,
as dori sa stiu daca cineva cunoaste legislatia in domeniul dreptului familiei din India?
Daca da, care este varianta recomandata - casatorie ... (vezi toată discuția)