avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanțier întreținere, executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanțier întreținere, executare silita

Buna ziua,
Am și eu o nelămurire legata de un restanțier la întreținere.
Mai exact, daca acesta are apartamentul luat prin banca ( presupun că prima casa), daca este dat în judecată, se poate executa silit apartamentul ( acesta se pare că nu are salariu sau alte bunuri pe numele său)?
Ideea pe scurt este că: a fost dat in judecată pentru suma de peste 4000 lei. Între timp, suma a ajuns la peste 10000 lei și s-a deschis un nou proces. Avocata ne-a comunicat că la această sumă, poate fi executat silit apartamentul, doar că el este extraordinar de liniștit și de asta avem ceva îndoieli că se va întâmpla asta. Nu ne dorim că apartamentul sa fie scos la licitație. Speram doar sa se sperie și să-și achite dările ( bani se pare că are, lucrează pe taxi, de asta ziceam că nu are salariu declarat).
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
AlMaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlMaria , utilizator 20:04, 27 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa mențineți legătură cu avocata ca sa se ocupe în continuare de caz.
Trebuie ca avocata sa aibă grija sa nu se ajunga la prescripție.
daca lucreaza ca taximetrist, are un venit declarat........doar daca e pseudo taximetrist si lucreaza la negru(iar amenda e mai mare decat ce are de platit la intretinere)

mergeti mai departe si executati-l......daca il duce mintea, o sa realizeze ca executarea silita o sa-l coste incomparabil mai mult decat datoria existenta
Atentie sporita daca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa,prioritate are banca
Atentie sporita daca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa,prioritate are banca
Eu mă gândesc că ratele le achita, astfel probabil banca ar fi pus sechestru pe apartament.
De asta voiam să știu, daca se poate executa silit, ținând cont că încă are credit.

ynocentta a scris:

Atentie sporita daca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa,prioritate are banca

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil luat prin prima casa din cauza neplati credit nevoi personale silbv silbv sotul este coplatitor la doua credite de nevoi personale,care sunt pe numele fratelui sau.nu sau mai platit ratele si sa ajuns la executare silita si proprire ... (vezi toată discuția)
Locatar dator la asociatie, dar si cu datorii catre banca si terti. cine este platit primul? iadrianik iadrianik Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)