avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare sentinta romaneasca in Spania, sechestru pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare sentinta romaneasca in Spania, sechestru pe imobil in Romania

Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei pensiei alimentare conform cu veniturilor pe care el le obtine in Spania. Suma neplatita acumulata este destul de mare. Am cerut instituirea sechestrului pe locuinta lui din Spania si judecatoria spaniola a acceptat si a instituit acest sechestru dar am descoperit ca pe locuinta lui deja pusese sechestru banca pt ca el nu platea ipoteca. Sechestrul bancii este inaintea sechestrului meu si daca banca vinde locuinta suma obtinuta nu va acoperi nici macar ceea ce el datoreaza bancii.
Fostul sot detine si un apartament in Romania. Cum as putea obtine instituirea sechestrului pe apartamentul lui din Romania?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
cuziamusia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la un executor aici in Romania, daca suma depaseste 10 mii de lei,i se poate vinde imobilul.
daca am initiat si este in curs executarea sentintei in Spania pot cere executarea aceiasi sentinte si in Romania?
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
cuziamusia, utilizator
Nu exista nimic care sa interzica, il executati oricunde in orice forma pana la indestulare.
in acelasi timp s-au intai trebuie sa astept definitivarea in Spania?
Sechestrul din Spania este doar un sechestru asigurator, nu definitiv.
In Spania nu se poate executa direct ci doar prin intermediu judecatoriei, cu avocat, etc. Practic, un proces de executare.
El s-a opus la executare si acum trebuie sa se desfasoare o judecata dupa care judecatoria spaniola decide daca se executa s-au se ridica sechestrul. Dupa aceea, el s-au eu, cine nu este de acord cu sentinta de executare, poate face recurs, s.a.m.d. si in total se poate lungi ani de zile
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
cuziamusia, utilizator
acum . si la noi insa poate depune contestatie la executare, ramane de vazut cu ce sanse.

Alte discuții în legătură

Executare de două ori pentru aceeași presupusă sumă datorată, în spania și apoi în românia dan_plescan dan_plescan buna ziua. sunt rezident permanent in Spania iar fosta sotie rezidenta in Romania a pus in executare in Spania o sentinta romaneasca de acum 4 ani care ma ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drept de a cere executare silita pensie intretinere minor cuziamusia cuziamusia Buna ziua. Poate cineva stie cand prescrie dreptul meu de a cere si obtine executarea silita in Romania? Pentru cati ani retroactiv am dreptul sa cer si sa ... (vezi toată discuția)
Executare diferenta acumulata prin plata pensiilor in cota mai mica cuziamusia cuziamusia Buna ziua Avem de nevoie de putin ajutor. In august 2010 am cerut si in decembrie 2010 am obtinut Sentinta care obliga tatal la plata pensiei pentru fiu de ... (vezi toată discuția)