avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare diferenta acumulata prin plata pensiilor in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare diferenta acumulata prin plata pensiilor in cota mai mica

Buna ziua
Avem de nevoie de putin ajutor.
In august 2010 am cerut si in decembrie 2010 am obtinut Sentinta care obliga tatal la plata pensiei pentru fiu de “in cota de 25% din venitul net obtinut de tatal fiului conform contractului de munca …....” din Spania. Am prezentat si doi fluturasi cu salariul obtinut de el in ianuarie si februarie 2010 in baza aceluiasi contract dar nu au fost luati in seama. El a prezentat probe precum contractul a fost reziliat in februarie 2010 si a trecut sa lucreze ca PFI “autonomo” dar nu i-au fost luate in seama. El a incercat sa modifice Sentinta in apel cerand adaptarea la venituri nete obtinute ca PFI dar Tribunalul ia respins apelul motivand ca nu el nu a prezenta o dovada de reziliere a contractului de la firma. A mentinut Sentinta, asa ca a devenit definitiva. Tribunalul a motivat respingerea apelului si cu faptul ca Sentinta din decembrie 2010 oricum "trebuie interpretata in sensul larg, adica 25% din orice venit nu neaparat din contract. Cu stabilirea in procentaj de 25% se evita necesitatea modificarilor ulterioare".
Mereu i-am cerut tatalui sa plateasca pensie de 25% din venitul mediu obtinut conform fluturasilor de salar din ianuarie-februarie 2010 dar el mereu mi-a platit mai putin, motivand ca pe durata obligatiei de plata nu lucreaza in baza contractului si plateste 25% din veniturile reale obtinute ca PFI. Am fost la executor si acesta se indoieste ca vom putea obtine diferenta intre ce am primit si ce consider ca ar fi trebuit sa primesc, deoarece probabil ca tatal va arata ca contractul nu sa aflat in vigoare din august 2010 si pana astazi si se va folosi de interpretarea Deciziei Tribunalului de respingere a apelului si va dovedi ca a platit conform veniturilor realizate ca PFI.
Are dreptate executorul? Totusi tatal nu trebuia sa-mi plateasca conform fluturasilor de salar? Acestia sunt anteriori cererii de chemare in judecata pt stabilirea pensiilor dar totusi arata venituri obtinute in baza contractului stabilit ca referinta in Sentinta pt perioada august 2010-2021, chiar daca era reziliat din februarie 2010? Cum as putea obtine diferenta acumulata?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 15:41, 17 Martie 2021
Nu cunosc exact sentinta si nu pot avea o opinie, ins au trecut 10 ani, chiar daca ati obtine, multe sume s-au prescris si nu stiu daca merita efortul.
Daca are bunuri in Romania, incercati in Romania, altfel, executare internationala prin MJ. Ar fi nevoie oricum ca sa vedeti un avocat inainte.
Este vorba de executare in tara. Sumele nu sau prescris deoarece mereu a trimis bani iar pe trimiteri scrie "pensie luna ....", deci prescriptia sa intrerupt in fiecare luna. Doar ca a trimis in cote cu mult mai mici (o treime, o patrime, jumatate, 75%, etc) din cat iese daca se calculeaza 25% in baza fluturasilor de salar.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
cuziamusia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare de pensii deja platite dan_plescan dan_plescan In octombrie 2017 fosta sotie (sa divortat de mine in ianuarie 2004) a depus o noua cerere de executare pt presupuse pensii neplatite incepand cu august 2004 ... (vezi toată discuția)
Inscris fals cuziamusia cuziamusia Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata. A doua persoana foloseste acest inscris la ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)