Buna ziua.
Poate cineva stie cand prescrie dreptul meu de a cere si obtine executarea silita in Romania? Pentru cati ani retroactiv am dreptul sa cer si sa obtin sumele datorate?
Exista posibilitatea ca instantele romane sa se declare necompetente?
Sentinta romaneasca care stabileste obligatia de plata de 25% din venitul salarial net obtinut in Spania sa dat in decembrie 2010. Debitorul a declarat recurs ce tribunalul a rezolvat in noiembrie 2011 cu respingerea recursului, deci sentinta a devenit definitiva.
In 2012 debitorul a deschis o noua actiune in Romania in care solicita modificarea pensiei iar in 2013 judecatoria i-a respins actiunea. A declarat recurs iar in ianuarie 2015 tribunalul a mentinut sentinta judecatoriei.
In mai 2015 am folosit sentinta definitiva a tribunalului (cea din noiembrie 2011) in Spania si am cerut executarea si instituirea sechestrului pe casa lui. Pt calcul am folosit fluturasi de salar de dinainte de divort. El nu sa opus, nici nu mi sa cerut desfasurator in original cu plata salariala pe fiecare luna. Se pare ca el nu avea banii necesari sa plateasca un avocat si taxele aferente. Oricum casa din Spania a fost trecuta bancii si nici nu mai are alte proprietati in Spania. Sper sa pot obtine instituirea sechestrului pe apartamentul lui din Romania.
Executarea in Spania a intrerupt o eventuala prescriptie a dreptului de executare?