avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare de două ori pentru aceeași presupusă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare de două ori pentru aceeași presupusă sumă datorată, în Spania și apoi în România

buna ziua. sunt rezident permanent in Spania iar fosta sotie rezidenta in Romania a pus in executare in Spania o sentinta romaneasca de acum 4 ani care ma obliga la plata unei pensii alimentare conform veniturilor ce obtin in Spania. suma ceruta este calculata in mod fraudulent, executarea este blocata iar ea probabil va fi cercetata pt incercare de frauda. a incercat sa obtina sume cu mult mai mari decat ii corespund fiului.
din intamplare, din portalul justitiei, am aflat ca intre timp, fara stirea mea, cu un executor din Romania a incercat executare si in Romania. Respectiv sa puna sechestru pe un imobil ce detin in Romania. vad ca in prima instanta, la judecatorie ya fost respinsa cererea. Instanta se declara no competenta, motiveaza ca speta este de competenta justitiei spaniole.
Vad in portalul justitiei ca imediat ea a facut recurs si dosarul a ajuns la Tribunal. Vad ca tribunalul ma citat, dar eu inca nu am primit citatia. Este legal sa puna sechestru in Spania si apoi in Romania pt aceiasi presupusa datorie? Cum trebuie sa procedez pt a ma apara?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 00:41, 26 Ianuarie 2018
Buna ziua.
Reformulez expunerea pt ca in mesajul anterior m-am grabit si nu m-am explicat corect, clar.
Sunt rezident permanent in Spania. Fosta sotie este rezidenta in Romania si a pus in executare in Spania o sentinta romaneasca de acum 5 ani care ma obliga la plata unei pensii alimentare conform veniturilor nete ce obtin in Spania. A calculat suma ceruta in baza unor copii de pe fluturasi de salar modificati. Am aflat si am reusit sa opresc executarea. Probabil ca va fi cercetata pt tentativa de frauda procesala. A incercat sa obtina o suma cu mult peste ceea ce i-am platit si ii corespunde conform sentintei.
Verificand in portalul justitiei cand va fi urmatorul termen la procesul de partaj deschis de mine (trebuie sa impartim un imobil in Romania iar ea se opune) din intamplare aflu ca ea cu un executor din Romania incerca sa execute in Romania aceiasi sentinta pt aceiasi suma cu aceiasi presupusi fluturasi de salar din Spania ca proba; doar ca in loc sa ceara sechestru pe veniturile mele cere sechestrul pe partea din imobil care imi va reveni mie in viitor, in urma terminarii partajului. Vad ca judecatoria sa declarat no competenta, motivand ca speta nu este de competenta justitiei romane. Tot in portalul justitiei vad ca de imediat ea a introdus recurs iar dosarul a ajuns la Tribunal. Vad ca tribunalul ma citat, dar eu inca nu am primit citatia.
Este legal ca in timp ce se desfasoara executarea in Spania (care este doar oprita nu si anulata, pt ca trebuie sa se cerceteze mai intai) sa se ceara executarea si in Romania pt aceiasi presupusa datorie?
Cum trebuie sa procedez pt a ma apara?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
dan_plescan, utilizator
Trebuie să vă apărați și în România dacă se va cere executarea dvs, prin CONTESTAȚIE la executare cu aceleași probe sau și altele mai noi.

Puteți contesta și punerea sub sechestru al unui bun imobil.
daca prima instanta, judecatoria, a admis excepţia necompetenţei instanţelor române, invocată din oficiu si in consecinta a respins cererea de încuviinţare a executării silite, credeti ca este posibil ca a doua instanta, tribunalul, va hotara contrariu?
ar trebui sa trimit o scrisoare tribunalului in care sa comunic adresa mea din Spania, unde sa-mi trimita citatia? am mai patit-o cu fosta sotie, a depus plangere penala cum ca nu-i platesc pensie de intretinere si m-am trezit cu politia spaniola la usa. am scapat usor pt ca am aratat cu mandatele de trimitere prin posta ca am platit pensia si in acelasi timp ca ea cunostea adresa mea pt ca apare pe fiecare mandat de trimitere
banuiesc ca aici nu se descriu toate detaliile. cred ca aveti dreptate dar in Spania suntem aproape un milion de romani.

puteti lamuri vreuna din indoielile mele? vreun sfat?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
dan_plescan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)
Ordin de executare din 2015 din spania, valabil in romania ..... ioan 33 ioan 33 In baza unei sentinte romanesti din decembrie 2010 care ma obliga la plata in procentaj a pensiei, in iulie 2015 fosta sotie a obtinut un ordin de executare in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil obtinuta in spania fara stirea tatalui Teodora_Nicolae Teodora_Nicolae Buna ziua, Sunt tatal unui copil de 5 ani si tocmai am aflat ca mama copilului meu a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la custodia ... (vezi toată discuția)