avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil obtinuta in Spania fara stirea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil obtinuta in Spania fara stirea tatalui

Buna ziua,
Sunt tatal unui copil de 5 ani si tocmai am aflat ca mama copilului meu a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la custodia acestuia fara ca eu sa fi luat la cunostinta.Procesul s-a derulat in Spania dar eu nu am stiut nimic pana acum cand a fost nevoita sa scoata sentinta pentru iesirea din Romania catre Spania.In acest moment nu stiu ce trebuie facut exact.Pot sa obtinut si eu o copie dupa sentinta?Pot sa fac ceva ca sa pot afla cine a semnat eventuale citatii sau orice invitatie de care nu am avut habar.Nu am avut cum sa ma prezint la un proces de care nu am stiut si asa am pierdut copilul pt ca mama a plecat cu el in Spania si nu pot sa-l mai vad decat daca merg acolo.Pot sa obtin custodia comuna? Macar sa o pot determina legal sa aduca copilul in Romania.Copilul meu este cetatean roman.Cum poate o instanta spaniola sa decida soarta unui copil roman.Cum poate un judecator sa incredinteze un copil de 5 ani unei mame care nu are nici-o sursa de venit? cum poate un judecator sa incredinteze un copil fara ca celalalt parinte sa fie prezent? Precizez ca in perioada in care s-a pronunatat sentinta mama copilului a stat cu mine in casa.Contractul de inchiriere al casei a fost pe numele meu si asta se poate demonstra.Recunosc ca am muncit de dimineata pana noaptea ca sa le asigur tot ce a fost necesar si nu pot decat sa ma gandesc ca si avocatul care a reprezentat-o a fost platit din banii mei pt ca ea nu a lucrat.Ce pot sa mai zic? Fara cuvinte!
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
Teodora_Nicolae, utilizator
Buna ziua,
Ar trebui sa contactati un avocat din Spania care sa va ajute sa intrati in posesia tuturor actelor de la dosarul din Spania.
Dupa ce le aveti veti putea vedea care este calea de urmat.
Gabriel Klein Kiritescu
Puteti incepe un demers aici, insa el depinde de hotararea din Spania si de conditiile in care ea s-a dat.
Va multumesc pentru raspunsuri.Ceea ce mi se pare revoltator este faptul ca un tribunal spaniol poate sa decida soarta unui minor care este cetatean roman si mai ales ca poate sa decida in lipsa celuilalt parinte.Nu mi se pare normal,corect,uman si pentru asta statul spaniol trebuie actionat la CEDO pentru incalcarea drepturilor copilului.Este inadmisibil faptul
ca mi-am pierdut copilul in urma unui proces la care nu am fost prezent pentru ca nu am stiut.

De ce trebuie sa aiba legatura o cerere de custodie comuna cu aceasta sentinta? Eu sunt tatal copilului si am si eu acest drept.De ce un judecator roman nu poate sa acorde custodia comuna? Asa cum judecatorul spaniol a pronunatat o sentinta irevocabila asupra unui cetatean roman fara sa instiinteze statul roman,mi se pare la fel de normal ca si un judecator roman sa faca acelasi lucru.Nu are de ce sa tina cont de acea sentinta care a fost data fara ca tatal sa fie prezent
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Teodora_Nicolae, utilizator
Nu sunt competente instantele de pe unde ni se pare noua mai usor sa ajungem, ci sunt competente instantele de la domiciliul copilului, asa e si normal. TOTI aveati acolo domiciliul de fapt la acel moment.
IN rest, daca va concentrati supararea pe statul spaniol, englez sau ceresc, ma tem ca nu veti avea energie sa va mai concentrati pe copilul dv. Alegerea va apartine.
A avut mare noroc daca a reusit asa ceva...
Trebuie sa luati legatura cu un avocat din Spania si cu un avocat din Romania dupa ce aflati exact ce s-a intamplat la procesul din Spania.
E posibil sa aveti cale de atac in Spania.
In functie de situatia concreta poate deschideti proces in Romania.
Totul trebuie insa foarte bine corelat si cred ca avocatii ar cam trebui s coopereze.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort in spania, interzicere de a vizita familia mea si alte injustitii melidor melidor Buna ziua. Traiesc in Spania de 10 ani. In urma unei relatii cu un cetatean spaniol, s-a nascut un baietel care acum are 5 ani de zile. Ne-am despartit cind ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama romanca tata spaniol barbu sanda barbu sanda Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in strainatate orangen orangen Sora mea are o fetita de 2 ani nascuta in Spania. Cand copilul avea 4 luni, sora mea s-a despartit de tatal copilului cu care nu era casatorita. Pentru a nu ... (vezi toată discuția)