avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil obtinuta in Spania fara stirea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil obtinuta in Spania fara stirea tatalui

Buna ziua,
Sunt tatal unui copil de 5 ani si tocmai am aflat ca mama copilului meu a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la custodia acestuia fara ca eu sa fi luat la cunostinta.Procesul s-a derulat in Spania dar eu nu am stiut nimic pana acum cand a fost nevoita sa scoata sentinta pentru iesirea din Romania catre Spania.In acest moment nu stiu ce trebuie facut exact.Pot sa obtinut si eu o copie dupa sentinta?Pot sa fac ceva ca sa pot afla cine a semnat eventuale citatii sau orice invitatie de care nu am avut habar.Nu am avut cum sa ma prezint la un proces de care nu am stiut si asa am pierdut copilul pt ca mama a plecat cu el in Spania si nu pot sa-l mai vad decat daca merg acolo.Pot sa obtin custodia comuna? Macar sa o pot determina legal sa aduca copilul in Romania.Copilul meu este cetatean roman.Cum poate o instanta spaniola sa decida soarta unui copil roman.Cum poate un judecator sa incredinteze un copil de 5 ani unei mame care nu are nici-o sursa de venit? cum poate un judecator sa incredinteze un copil fara ca celalalt parinte sa fie prezent? Precizez ca in perioada in care s-a pronunatat sentinta mama copilului a stat cu mine in casa.Contractul de inchiriere al casei a fost pe numele meu si asta se poate demonstra.Recunosc ca am muncit de dimineata pana noaptea ca sa le asigur tot ce a fost necesar si nu pot decat sa ma gandesc ca si avocatul care a reprezentat-o a fost platit din banii mei pt ca ea nu a lucrat.Ce pot sa mai zic? Fara cuvinte!
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
Teodora_Nicolae, utilizator
chckcarmen a scris:

Mda, e ca o poveste domnule Cuzamusia.

De unde stiti ca mama nu a dat in judecata tatal copilului pentru parasirea domiciliului \"conjugal\" si a si dovedit-o citand tatal la domiciliul presupus comun.
In acest caz dovedind ca tatal a parasit domiciliul conjugal a putut dovedi ca nu poarta nici un interes minorului si nici mamei acestuia.
Obligatia de citatie a fost acoperita si procesul si-a urmat cursul cu rezolutia sus mentionata.

Nu cred ca suntem in posesia tuturor datelor si convingerea mea este ca Doamna Avocat AVLIL are perfecta dreptate.
...Un lucru e sigur vorbiti bine Spaniola!

M-am exprimat intr-un mod simplu incercand sa ajut cu ceva sfaturi, indrumar putin tatal care se simte nedreptatit, bazat doar in ce ne povesteste el; ca procesul de custodie sa judecat fara stirea lui.
Afirmati ca vorbesc bine spaniola, dar nu ma cunoasteti si nu m-ati auzit vorbind, asa ca ....
Revenind la caz; in calitate de traducator timp de 13 ani am asistat cetateni romani la politie, in judecatorii, in tribunale, in fata avocatilor. Am vazut si auzit multe, multa mizerie umana.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
cuziamusia, utilizator
revin la ce am scris in postarea precedenta. nu este suficient sa va simtiti nedreptatit, trebuie sa aveti si argumentele legale. simpla enumerare a unor proceduri juridice in limba spaniola nu inseamna absolut nimic., si nici nu ajuta cu nimic. o traducere este un lucru, cu tot respectul pentru ce i care o fac, dar actiunea in justitie specifica este total altceva si aceasta o poate face doar un avocat, de preferinta in cazul de fata, un avocat spaniol.
eclair a scris:

revin la ce am scris in postarea precedenta. nu este suficient sa va simtiti nedreptatit, trebuie sa aveti si argumentele legale. simpla enumerare a unor proceduri juridice in limba spaniola nu inseamna absolut nimic., si nici nu ajuta cu nimic. o traducere este un lucru, cu tot respectul pentru ce i care o fac, dar actiunea in justitie specifica este total altceva si aceasta o poate face doar un avocat, de preferinta in cazul de fata, un avocat spaniol.

Un avocat spaniol il poate sfatui. Pt a intreprinde orice actiune in justitia spaniola partea trebuie sa-si angajeze un reprezentant legal, adica un \"procurador\" si apoi un avocat. Atat documentele care circula intre justitia spaniola si equipa parte-avocat cat si formalitatile legale care trebuiesc indeplinite, trec prin biroul \"procuradorului\"
Ca informatie generala: in timp ce in justitia civila din Romania partea poate initia un proces sau se poate apara fara avocat, in justitia civila din Spania este obligatorie intermedierea procuradorului si asistenta legala a avocatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
cuziamusia, utilizator
Pentru cei ce au sustinut ca se poate initia un dosar in Romania, cred ca sunt 2 aspecte; un dosar nou il dezavantajeaza mai mult pe situatia de fapt si doi: conform Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 competenta e instanta spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania, interzicere de a vizita familia mea si alte injustitii melidor melidor Buna ziua. Traiesc in Spania de 10 ani. In urma unei relatii cu un cetatean spaniol, s-a nascut un baietel care acum are 5 ani de zile. Ne-am despartit cind ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cetatean spaniol concubinaj mama romanca tata spaniol barbu sanda barbu sanda Sunt mama unui baietel de 7 ani nascut din concubinajul cu un cetatean spaniel, in Spania, Baietelul are doar cetatenie Spaniola, Tatal baiatului a fost incgis ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in strainatate orangen orangen Sora mea are o fetita de 2 ani nascuta in Spania. Cand copilul avea 4 luni, sora mea s-a despartit de tatal copilului cu care nu era casatorita. Pentru a nu ... (vezi toată discuția)