Bună ziua, în septembrie 2019 am accidentat pe un drum comunal o minora nesupravegheata, o sa va povestesc pe scurt cum: Ma deplasam cu autoturismul în acel sat, pe partea carosabila pe sensul meu de mers erau staționate un autoturism și o dubă, am vrut sa ma angajez în depășirea lor dar am observat ca din sens opus venea alt autoturism, am acordat prioritate și respectivului, după care m-am angajat în depășire, în momentul în care am ajuns în dreptul dubei din fața ei, a ieșit minora alergând în mod inopinat în fața mea, moment în care am frânat și am virat brusc stanga încercând sa evit impactul, fiind prea din scurt am acroșat-o cu farul dreapta, precizez ca aveam 30-40km/h, în zona nu exista trecere de pietoni și nici marcaj de delimitare al sensului de mers. Ulterior am precedat la verificarea stării minorei, după care am anunțat evenimentul la 112, nemiscand masina, lucru pe care proprietarii mașinilor parcate pe carosabil nu l-au făcut, le-au mutat pana la sosirea Politiei. Politia a constatat, a masurat, nu au existat urme de frânare, masina fiind pe contrasens foarte aproape de marginea stanga a drumului, nu am consumat băuturi alcoolice, am dus masina la sediul Politiei, mi sa reținut permisul de conducere pana a doua zi, când am fost împreună cu polițistul la o expertiza a mașinii, totul fiind în regula. La câteva luni am primit acasa înștiințare ca dosarul penal pentru vatamare a fost clasat. Minora a fost ținută sub supraveghere o noapte la spital, având câteva zgârieturi, cu toate astea obținând 13 zile de îngrijiri medicale. Părinții minorei au acționat la judecătorie un dosar pentru daune morale de 50 000 lei, calitatea mea în dosar fiind de intervenient, iar pârâtul firma de asigurări a mașinii mele. Aceștia au cerut la ultima infatisare o expertiza auto cu privire la dinamica accidentului sa vadă dacă am vreo culpă, am fost menționat din oficiu un expert, moment în care avocatul reclamantului a cerut numele și numărul de telefon al repsectivului expert. Declarația reclamantului nu este nici de cum ca a mea, adică ei susțin ca se aflau pe marginea străzii cu minora de mana, moment în care eu as fi acroșat-o. Vreau sa va întreb pe dumneavoastră ce mi se poate întâmpla de acum încolo, m-am saturat de umblat și nici nu mai dispun de bani știind ca sunt nevinovat. Mulțumesc