Buna ziua,
Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) am vrut sa infiintez o livada; cand firma de topo a venit la trasare am realizat ca terenul respectiv era excavat de o firma ce se ocupa cu comercializarea agregatelor de balastiera. Terenul a fost excavat pe intreaga suprafata de 5000mp la o adancime aprox. 9-11m. Dupa ce am luat legatura cu administratorul balastierei ( mi-a confirmat ca din greseala a sapat terenul) in groapa ramasa a adus pamant si refuz de ciur. In momentul de fata tot terenul este cu aprox 3-4m mai jos decat cota initiala. Am facut o sesizare la garda de mediu si am primit ca raspuns( pe scurt) : Firma X are autorizatie de exploatare. Acum terenul nu mai poate fi folosit pentru nici o activitate agricola, nu il cumpara nimeni in starea actuala. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!!
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei care a excavat si institutiei care a emis autorizatia de exploatare. Cereti readucerea terenului la stadiul initial si/ sau daune materiale si/ sau daune morale.
Daca veti castiga procesul, toate cheltuielile de judecata (expert, avocat, etc.) se vor recupera de la partea care a pierdut procesul.