avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excavari ilegale Buna ziua, Pe un teren arabil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excavari ilegale Buna ziua, Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) ...

Buna ziua,
Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) am vrut sa infiintez o livada; cand firma de topo a venit la trasare am realizat ca terenul respectiv era excavat de o firma ce se ocupa cu comercializarea agregatelor de balastiera. Terenul a fost excavat pe intreaga suprafata de 5000mp la o adancime aprox. 9-11m. Dupa ce am luat legatura cu administratorul balastierei ( mi-a confirmat ca din greseala a sapat terenul) in groapa ramasa a adus pamant si refuz de ciur. In momentul de fata tot terenul este cu aprox 3-4m mai jos decat cota initiala. Am facut o sesizare la garda de mediu si am primit ca raspuns( pe scurt) : Firma X are autorizatie de exploatare. Acum terenul nu mai poate fi folosit pentru nici o activitate agricola, nu il cumpara nimeni in starea actuala. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: dr@gos , utilizator 11:58, 28 Ianuarie 2022
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei care a excavat si institutiei care a emis autorizatia de exploatare. Cereti readucerea terenului la stadiul initial si/ sau daune materiale si/ sau daune morale.
Daca veti castiga procesul, toate cheltuielile de judecata (expert, avocat, etc.) se vor recupera de la partea care a pierdut procesul.
Multumesc pentru raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie exploatare agregate minerale in teren extravilan georgia78 georgia78 Buna ziua . Pe un teren situat in extravilan o firma vrea sa amplaseze o statie de exploatare agregate minerale ( mai exact o balastiera) , terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Autorizatie excavare teren proprietate privata angerona angerona Buna ziua, Suntem o societate privata care detine o halda de deseuri inerte pentru care avem autorizatie de mediu pentru exploatare - excavare, sortare, ... (vezi toată discuția)
Amenajare iaz piscicol cu exploatare si valorificare agregate minerale lilis27 lilis27 Buna ziua, Detinem 30 ha teren extravilan avand categoria de folosinta arabil, conform extrasului de carte funciara.Pe acest teren si pe inca o suprafata de ... (vezi toată discuția)