avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problemă, credit Prima Casă
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problemă, credit Prima Casă

Bună ziua.Am o problema cu un credit la Prima Casă si anume :
- in 2010 am cumpărat un apartament prin programul Prima Casă cu soțul meu în valoare de 27000 euro.El având calitatea de Imprumutant ,fratele lui Coplatitor iar eu automat la vremea aceea fiind sotia calitatea de Garant Ipotecar.Asa era procedura atunci altfel nu-ti era acordat împrumutul. Eu nu am participat cu venituri ,casnică fiind. Ulterior ,in 2013 ne-am despărțit iar în 2019 am reușit sa divortam în instanță având și un minor.Nu avem partajul făcut.Am căzut de comun acord ca el sa se ocupe de gestionarea creditului și al apartamentului fără ca eu sa beneficiez de nimic. El având alta familie ,eu la fel. M-am trezit ca m-i s-a pus poprire pe Indemnizația de creștere copil pe neplata impozitului apartamentului ca mai apoi sa fiu sunata zilnic de la banca ,deoarece nici el și nici coplatitorul nu achita ratele având o restanta de 50 zile. M-i s-a comunicat ca se poate pune poprire pe indemnizația mea având calitatea de garant și dupa 90 zile de neplata se va face executarea silita. Exista posibilitatea ca în urma partajului sa fiu "scoasă " din acest contract de împrumut? Cum ma poate afecta dacă se v-a ajunge la executare silita? Repet, eu nu beneficiez de nimic ,chiar dacă apartamentului a fost si inchiriat.Multumesc frumos pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Astoian , utilizator 15:37, 27 Ianuarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Executare silita coplatitor e.ladislau e.ladislau Va scriu in calitate de coplatitor al unui credit ipotecar, ratele la credit nu au mai fost platite iar banca care a acordat imprumutul a vandut creanta la o ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)