avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As dori sa aflu parerea unui avocat despre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As dori sa aflu parerea unui avocat despre o situatie ...

Buna ziua! As dori sa aflu parerea unui avocat despre o situatie mai ciudata, privind achizitionarea unui apartament, situatie pe care o voi descrie in detaliu in cele ce urmeaza.

Deci, se da una bucata apartament intr-un complex rezidential nou din nordul capitalei (Pipera), apartament detinut de un cetatean israelian. Apartamentul este scos la vanzare printr-o agentie imobiliara " Assets Advisors". Am stabilit o programare pentru vizionarea apartamentului cu agentul imobiliar, iar in urma vizionarii am decis sa achizitionez locuinta. Problema este ca proprietarul locuieste in Israel si nu se poate prezenta personal la notar in RO pentru semnarea actului de vanzare-cumparare, asa ca agentul imobiliar incearca sa obtina o imputernicire prin consulatul de la Tel Aviv, pentru a putea semna in numele vanzatorului. O alta problema o reprezinta faptul ca vanzatorul nu detine cont bancar in Romania, ci are cont in Euro la o banca din Israel, si doreste ca transferul bancar sa fie facut in acel cont.
In situatia prezentata, cat de mare ar fi riscul sa raman si fara bani si fara apartament? Din cate am citit, am inteles ca notarul ar oficializa actul de vanzare-cumparare abia dupa ce primeste confirmarea din partea vanzatorului ca banii au ajuns in cont. Dar daca vanzatorul neaga ca a primit banii, poate notarul sa verifice cumva daca banii au intrat in contul din Israel, sau se bazeaza doar pe declaratia vanzatorului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:12, 28 Ianuarie 2022
Nu ati inteles bine. Notarul încheie actul imediat ce actele sunt gata si exista procura. Mergeti la banca si aduceti dovada platii si veri semna atunci.
E adevarat ca apoi v-ar trebui o declaratie de la vanzator ca a primit banii , declaratie care va trebuie la ocpi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara pm_35 pm_35 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu ceva timp, urmare a unui anunt postat pe un site de specialitate, am contactat o ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)