avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Am fost căsătorită în România ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Am fost căsătorită în România (amândoi suntem ...

Buna ziua ! Am fost căsătorită în România (amândoi suntem români) apoi am venit în Spania și după ani de zile fostul a plecat în alta tara și nu mai știu nimic de el. Eu am băgat divorțul in Spania și am o sentința spaniola ,apoi am fost la un avocat în România sa fac trimite-le și acolo sa pot sa ma divorțez de tot cu sentința spaniola și avocata spune ca nu poate face nimica si nu poate sa imi legalizeze sentința spaniola pana când fostul nu trimite o declarație unde spune ca este înștiințat de divort și dacă îmi da voie sa rămân pe numele lui o nu . Ce este de făcut o cum pot preceda ca sa pot legaliza sentința de divort din Spania în România și sa ma pot divorta o data de fostul dacă eu nu știu nimic de el și nu dau de el ,și chiar dacă as da nu o sa vrea sa imi trimită declarația de care am nevoie ? Se poate face ceva o sa exista alta forma de a putea legaliza sentința sin Spania fara sa am nevoie de el ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Eugenia Andreea , utilizator 13:51, 29 Ianuarie 2022
Hotararea de divort pronuntata in Spania contine si informatii referitoare la numele purtat dupa divort?

Nu este pus nimica in legatura cu numele in sentință daca sa ma schimb o nu .. singurul lucru despre ce se vorbeste in sentința e de divort si de pensia alimentara a copilului. Nu ar fi o problemă dacă traba sa ma schimb pe numele meu inapoi ma schimb ,problemă e ca avocata imi spune ca el traba sa trimită o declarație aparte de a imi da o nu voie sa raman pe numele lui ,traba sa specifice ca a fost înștiințat de divort si eu nu pot face nimica pt ca el nu vrea sa imi trimită declarația .
Daca din sentinta de divort nu reiese numele pe care il veti purta dupa desfacerea casatoriei, puteti prezenta si numai dvs declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte numele dupa divort, ca sot care solicita inscrierea mentiunii de divort,
Si daca ma schimb inapoi pe numele meu nu mai este nevoie de declaratie din partea lui unde sa declare ca este înștiințat de divort si ca stie ca am bagat divortul ? Sau chiar si asa am nevoie de declaratia lui?
Dvs. solicitati inscrierea mentiunii de divort pe actul de stare civila din tara. Din acea hotarare de divort ramasa definitiva se subintelege ca a luat la cunostinta despre divort.
Procedura institutiilor publice prevede ca este suficienta declaratia celui care doreste sa faca mentiunea in actul de casatorie.
In situatia in care nu vor accepta doar o declaratie, sunt si alte posibilitati pentru a se constata divortul si in Romania.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)