Dosar penal clasat prin ordonanta a prim-procuror
Buna ziua
S a intamplat ca un dosar penal care a fost deschis pentru distrugere in totalitate a unei suprafete de vita de vie ( 0,07Ha ) , procurorul care a instrumentat cazul , a emis ( decis ) ordonanta de clasare a dosarului pe motiv ca nu a existat intentie ( ! ) ci doar o greseala ! ?
Din dosar lipseste declaratia , procesul verbal care s a dat la fata locului in prezenta echipajului de politie sosit in urma apelului de urgenta 112 , unde s a constatat aceasta distrugere .
In timpul procesului care a avut loc o singura data , judecatorul de caz nu a tinut cont ca am prezentat un document cu numarul de inregistrare a acestor inscrisuri precum si un document de la STS ( am prezentat si un CD cu convorbirea care a avut loc , acesta nu a fost acceptat ) si a respins plangerea ca nefondata in baza art. 341 alin.6 litera ( a ) CPP si mentine solutia de clasare si obliga paratul in baza art. 275 alin. 2 CPP , la plata unei sume ce reprezinta cheltuieli de judecata .
Document : Incheiere finala ( dezinvestire ).
Am marea rugaminte , un raspuns la urmatoarele intrebari :
1. A procedat corect , legal , judecatorul ca nu a tinut cont ca din dosar lipsesc aceste inscrisuri ?
2 .Se poate face ceva in acest caz tinand cont ca judecatorul a dat respectiva solutie ?
eugarizan
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns Domnule avocat
Indraznesc sa mai intreb ceva , nu stiu daca puteti raspunde , sau raspunde altcineva :
- Considerati ca la ora actuala exista justitie in Romania ? intreb nu pentru ce mi s a intamplat mie , dar in general vorbind . nu neg si faptul ca sunt dar ffff putin cei care ar trebui sa faca dreptate .
Adica in cazul meu unde mi s a produs un prejudiciu si inca f mare prin distrugerea in totalitate a respectivei suprafete cu vita de vie , nu exista un temei legal si pentru cel care a produs exista lege / legi , bravos sa tot traiesti in Romania !
Inteleg ca nu exista vreo lege ca sa mi recuperez prejudiciu si raman cu paguba unde de 2 ani de zile platesc impozit caci asa sunt legile in Romania
Infractiunea de distrugere se savarseste cu intentie directa sau indirecta, cand fapta este savarsita din culpa nu indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii. Pentru recuperarea prejudiciului aveti deschisa calea instantei civile.
Cale de atac?
aurel2015
Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, ... (vezi toată discuția)