avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune copil>adult
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune copil>adult

Buna ziua,

Vin cu o întrebare care ma macină dpdv legal dar și social
Ieri, in Mall, eram la chioșcul de ziare și îmi cumpărăm o apa. Apare un copil de vreo 7 ani si îmi da un pumn in stomac (venit efectiv din fundul Curții- scuzați-mi expresia), apoi încearcă sa îmi ridice geaca. Da - scenariu ireal. I-am zis frumos copilului (ma mir cum am avut atât autocontrol) ca nu are voie sa facă așa ceva, apoi ca nu este normala atitudinea lui, apoi am și întrebat adultul-bunica care era cu el ,ce așteaptă?’, nici nu a răspuns sau a intersectat privirea cu mine. Apoi au plecat.
Eu dacă din instinct defensiv i-as fi retaliat cu aceeași moneda - către el sau adult, care ar fi fost repercursiunile legale? Nu pun întrebarea pentru a primi dezlegarea de a injuria copiii altora de acum încolo, ci de pura curiozitate. Înțeleg ca unii Adulți nu își educa copiii deloc, iar acești copii care nu au parte de educație, sunt generație cu copilul meu și vor fi adultii de mâine - asta ma îngrijorează cel mai tare.
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
ATB30, utilizator

Alte discuții în legătură

Locuit singura la 15 ani ... anoanonim0527 anoanonim0527 Buna ziua, am 15 ani și părinții mei sunt despărțit, încă nu au divorțat. După ce părinții mei s au despărțit eu am mers la apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)
Varsta copil lasat singur , conform legii alex5 alex5 varsta copil lasat singur . Buna ziua, conform legii (care ?) pana la ce varsta e OBLIGATORIU ca minorul sa fie insotit de un adult , oriunde s-ar afla ... (vezi toată discuția)
Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)