avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua, Sunt cadru didactic, am un parinte care din ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua, Sunt cadru didactic, am un parinte care din clasa ...

Buna ziua,
Sunt cadru didactic, am un parinte care din clasa a 9-a ma tot "ataca", pentru proiecte educative, nu aveti niciun drept sa obligati copii ( dar eu nu ii oblig), mi-a spus ca sunt comunista-nu am niciun drept sa decid eu cum stau elevii in banci (cu pandemia am avut procedura stricte). Ma rog, am facut in asa fel elevul cu pretentii sa stea unde vrea pentru a evita alte discutii. In mod repetat, m-a sunat sa se planga ca este nemultumit ca elevul sta pe telefon, ca nu face nimic (teme etc) si eu sa intervin. Imi spune ca, elevul s-a hotarat sa dea la facultatea de arhitectura si mi s-a plans ca munceste si in weekend pentru a-i asigura meditatiile, in acest context i-am sugerat sa il transfere la un liceu de profil pentru a se usura financiar, dar si pentru elev sa fie pregatit pentru facultate etc.
Acum mi-a facut plangere la conducerea scolii ca ii defaimaz copilul- doar listeaza niste termeni, ma acuza ca l-am obligat sa isi transfere copilul la alta scoala ( arhitectura). Insinueaza ca am vorbit cu X, Y despre copilul dumnealui. Mai mult, ca as fi sunat toti parintii din clasa sa ii izoleze copilul. Mi-a facut plangere si la inspectorat in acest sens. Intrebarea e, cum pot opri acest parinte sa ma mai hartuiasca? Atfmofera pe care a creat-o afecteaza si grupul clasei, elevul nu a mai venit la scoala, fiindca asteapta raspuns scris la acuzatiile aduse. Ii induce copilului toate aceste insinuari pe care le face, iar eu nu mai rezist psihic. Ce pot face sa il linistesc din punct de vedere legal?
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2022
minanika, utilizator

Alte discuții în legătură

Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt carmenmare carmenmare fata mea (clasa 12 )a fost acuzat de profesorul de la meditatii,care este si cel de scoala ca i-a furat un laptop mic din casa.In ora de meditatii a fost ... (vezi toată discuția)
Ma consider lezata, cum ar trebui sa procedez, la ce institutie sa fac plangere? marianapruteanu marianapruteanu Acum aproximativ o luna, am fost agresata telefonic si verbal de catre familia unui elev de la clasa care scazuse la invatatura drastic(am dovezi ... (vezi toată discuția)